|
|
13 Ağustos 2008 Çarşamba 17:16
|
Dünya
|
Amerika tarafından eğitilen ve 4 kargo uçağıyla Irak'tan nakledilen birlikler bunlar... GÜRCİSTAN ÖZEL BİRLİKLERİNİ TİFLİS ÇEVRESİNE YERLEŞTİRİYOR
Gürcistan, özel birliklerini, Tiflis'in çevresine yerleştiriyor. Gürcistan, Rus konvoyunun ayrılıkçı Güney Osetya sınırındaki Gori kentinden çıkarak yaklaşık 20 kilometre ülkenin iç kısmına ilerlemesi üzerine özel birliklerini başkent Tiflis etrafına yerleştirmeye başladı.
Bu arada, Gori kenti istikametinden başkent Tiflis'e doğru yaklaştıkça olağan üstü bir hareketlilik gözleniyor. Tiflis'in yaklaşık 24 kilometre dışında kontrol noktası oluşturan Gürcü birlikleri, gazetecilerden hızlı hareket etmelerini isterken, basın mensuplarını kontrollü geçişe yönlendiriyor.
Öte yandan Rus konvoyundaki askerlerin rahat oldukları, çevrelerindeki az sayıda sivile ve gazetecilere tepki göstermedikleri gözlendi.
Bu arada Gürcistan İçişleri Bakanı Yardımcısı Ekaterine Zguladze, Rus askeri konvoyunun başkent Tiflis'e ilerlemediğini doğruladı.
Zguladze, düzenlediği basın toplantısında, "Herkesin sakin olmasını istiyorum. Rus ordusu, başkente ilerlemiyor" dedi.
Bakan yardımcısı, Rus askerlerinin hareketiyle ilgili bilgi vermedi.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|