|
|
14 Ağustos 2008 Perşembe 13:28
|
Dünya
|
Rus yetkililer, Putin'in Tayyip Erdoğan'ı TEBRİK EDİŞİNİ basına açıkladılar
Putin, SİYASİ GELİŞMELERİ ATLATTINIZ, TEBRİK EDERİZ demiş
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Türkiye'nin son dönemde yaşadığı siyasi gelişmeleri atlatmasından dolayı" tebrik etti.
Rus İnterfaks ajansı, Putin'in dün gece Erdoğan ile görüşme sırasında yaptığı açıklamada, ''Ülkenizde ne kadar zor siyasi gelişmeler yaşandığını izledik. Durum kriz boyutundan çıktığı için sizi kutlamak isterim'' ifadesini kullandığını duyurdu.
Putin'in konuşmasını, ''Partinizin halk arasındaki yüksek desteği düşünüldüğünde zaten başka türlüsü olamazdı. Bu bizim için de önemli, Türkiye çok uzun bir süreden beri güvenilir bir ortağımız'' sözleriyle sürdürdüğü kaydedildi.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
Daniel Monk’un genç yaşta öldüğü ortaya çıktı. Savaşın stresini kaldıramayan Monk, aşırı doz reçeteli ilaç aldıktan sonra kalp krizi sonucu 10 ay önce öldü.
TÜRKİYE nedeniyle İsveç ziyaretini erteleyen Sarkozy, AB dönem başkanlığının bu ülkeye geçmesinin ardından resmi ziyaret için Stockholm'e gitti.
|