Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 20 Kasım 2008Güncelleme: 20.11.2008 22:58 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Olli Rehn
AB - Türkiye İlişkileri
Barack Obama
Polonya
Osman Öcalan
Dr. Muzaffer Kuşhan
Cemal Aydın
Tayyip Erdoğan Deniz Baykal Polemikleri
Ankaragücü
Benzinde İndirim Haberleri
Add to Google
15 Ağustos 2008 Cuma 18:02 Dünya

Medvedev çok net: OSET VE ABHAZLARIN GÜRCİSTAN'DA KALMA İHTİMALİ YOK

YANİ? YANİ, GÜRCİSTAN'I BÖLECEKLER

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'nın yeniden Güricstan'ın ''bir parçası olmayı'' isteme şansının kalmadığını söyledi.

Medvedev, Rusya'nın ünlü tatil beldesi Soçi'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, ''Ne yazık ki bu olanlardan sonra Oset ve Abhazların Gürcistan ile tek devlet içinde yaşama ihtimali kalmadı'' diye konuştu.

Medvedev, Rus barış Gücü askerlerinin Güney Osetya ve Abhazya halkının ''isteklerini'' güvence altına alacağını da belirtti.

Bölgedeki Rus barış gücü askerlerine ve Rus vatandaşlarına yönelik saldırı olması halinde Rusya'nın aynı karşılığı vereceği uyarısında bulunan Medvedev, ''Eğer birileri vatandaşlarımıza, barış gücü askerlerimize saldırmaya devam ederse elbette daha önce verdiğimiz karşılığın aynısını vereceğiz. Bu konuda bir kuşku olmamalı'' diye konuştu.
Medvedev, bir soru üzerine, ABD ve Polonya arasındaki füze kalkanı anlaşmasının Rusya'ya karşı olduğunu belirterek, ''Bu karar, (ABD-Polonya anlaşması) daha önce söylediklerimizin haklılığını çok net şekilde gösteriyor. Gönderilecek yeni füze kalkanı gücünün hedefi Rusya Federasyonu'' dedi.

Merkel de yaptığı açıklamada, Rusya'nın Gürcistan'daki eylemlerinden bazılarının ''orantısız'' olduğunu ve Rus askerlerinin orada bulunmasının ''mantıklı'' olmadığını belirterek, ''Rusya'nın bazı eylemlerini orantısız buldum ve bana göre Rus askerlerinin Gürcistan'da bulunması mantıklı değil. Aynı zamanda 6 maddeli planın acil olarak hayata geçirilmesi ve Rus askerlerinin Gürcistan'dan tamamıyla çekilmesi gerektiğine inanıyorum'' diye konuştu.

Bundan sonra ne olacağı yolundaki bir soru üzerine Merkel, ''Çözüm için hareket noktası Gürcistan'ın toprak bütünlüğü olmalı'' dedi.

İlgili Başlıklar:
Gürcistan - Rusya Savaşı (106 haber)
Gürcistan (92 haber)
Rusya (423 haber)

Kaynak: AA





EUROPEANA'nın resmen açılmasından birkaç saat önce, çok sayıda meraklının sayfaya ulaşma çabası yüzünden AB'nin dijital kütüphanesi çöktü.

Polonya Dışişleri Bakanı Sikorski, "Obama’nın Polonya ile de tarihi bağı var. Dedesi Afrika’da bir misyonerimizi yemiş" dedi. Irkçılık suçlamalarını beraberinde getiren şakayı, bir muhalefet milletvek

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn, AB üyesi olması halinde Türk işçilerinin Avrupa'da serbest dolaşımına izin vermeyebileceklerini söyledi.

Rusya, Somali açıklarındaki korsanlıkla mücadele etmek için bölgeye daha fazla sayıda savaş gemisi göndereceğini bildirdi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, Ürdün'e gizli bir ziyaret yaparak, Kral Abdullah ile görüştükleri bildirildi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam