|
|
21 Ağustos 2008 Perşembe 12:32
|
Dünya
|
Rus güçleri, Fransız Büyükelçiyi gözaltına aldı
Gürcistan topraklarında bulunan Rus güçlerinin, Fransa'nın Tiflis Büyükelçisi Eric Fournier'yi gözaltına aldığı bildirildi.
Gürcü ajansları, Fournier'nin Gori kenti çıkışında bölgede kontrol noktası oluşturan Rus güçleri tarafından gözaltına alındığını duyurdu.
Fransa Büyükelçiliği'nden ise konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|