|
|
21 Ağustos 2008 Perşembe 15:13
|
Dünya
|
İspanya'da uçak kazasının üstündeki dumanlar dağılıyor: UÇAĞIN HAVA GİRİŞİNDE ISINMA SORUNU YAŞANMIŞ
Uçağın düşmesiyle ilgili bilgi veren şirket yetkilileri, uçağın piste ilk çıktığında hava girişindeki sorunun pilot tarafından fark edildiğini söylediler.
Motora gereken hava akımını sağlayan bölümde aşırı ısınma sorununun belirlendiğini kaydeden yetkililer, bunun üzerine uçağın hangara alınarak sorunun giderildiğini ve yeniden piste çıktığını belirttiler.
Kazadan sonra oluşturulan soruşturma komisyonu çalışmalarına başlarken, uzmanlar, kazanın nedeninin büyük olasılıkla uçağın motorlarından birinin kalkış anında yanması olduğunu belirtiyor.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|