|
|
28 Ağustos 2008 Perşembe 07:26
|
Dünya
|
İSRAİL, AİLE İÇİNDEKİ BU SKANDAL İLİŞKİYİ KONUŞUYOR... Geliniyle evlendi torununu öldürdü
İSRAİL bir haftadır, önce kayıp olduğu, daha sonra da büyükbabası tarafından öldürüldüğü öğrenilen 4 yaşındaki Rose Pizem için gözyaşı döküyor.
Küçük kızı ‘kazayla’ öldürdükten sonra valize koyup Tel Aviv’deki Yarkon Nehri’ne attığını söyleyen büyükbaba Roni Ron ile karısı, eski gelini Marie Renault, Netanya’da gözaltına alındı.
Aile içindeki skandal ilişkinin ve Rose cinayetinin öyküsü...
2002’de evlenen Binyamin Pizem ve Fransız vatandaşı Marie Renault, Rose doğduktan kısa bir süre sonra boşandılar. Marie İsrail’de, Binyamin ise Rose ile birlikte Fransa’da kaldı.
Marie İsrail’de eski kayınpederiyle yasak aşk yaşamaya başladı. Bu ilişkiden iki çocukları oldu. Marie, Fransa’da kötü muamele gördüğünü düşündüğü kızı Rose’un nın velayetini aldı ve İsrail’e getirdi.
ANNE DE ŞÜPHELi
MAYIS ayında Rose kayıplara karıştı, ancak aile polise gitmedi.
RONİ’nin annesi Vivian, küçük kızdan haber alamayınca, oğluna Rose’un nerede olduğunu sordu ve “Yatılı okula gönderdik” cevabının aldı. Şüphelenen Vivian polise gitti.
RONİ, dedektiflere, arabayla eve dönerken ağlayan kıza şamar attığını, istemeden öldürdüğünü, cesedi bavula koyarak Yarkon Nehri’ne attığını söyledi. Polis, çocuğun tasarlanarak öldürüldüğü, annenin de büyükbabaya yardımcı olduğu şüphesini taşıyor.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|