türk net en son haber 4 Temmuz 2009Güncelleme: 04.07.2009 20:31 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Galatasaray
    Abdullah Gül
    Adapazarı - Sakarya
    AKP
    Recep Tayyip Erdoğan
    Yaşlı Nüfus
    Michael Jackson
    THY
    Orman Yangınları
    Aile İçi Cinayet
    Add to Google
    02 Eylül 2008 Salı 13:57 Dünya

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türk TIR'cılarını yalanladı: 'Türklere yönelik ayırım yok'

    Dışişleri Bakanı Babacan ile görüşen ve şu an ortak açıklamada konuşan Lavrov, 'Türklere yönelik bir ayırım yok, Biz Türk mallarının basitleştirilmesi yolunu izliyoruz' dedi.

    Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde ikili görüşmenin ardından bir ortak basın açıklaması yapıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov açıklamasında 'Türkler'e yönelik bir ayırım yok, Biz Türk mallarının basitleştirilmesi yolunu izliyoruz. Burada herhangi bir siyaset yok. gönderilen malların kalitesiyle ilgili sorun çıkmıştı' dedi...

    LAVROV: TÜRKİYE'NİN ÇABALARINI TAKDİRLE KARŞILIYORUZ

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ''Kafkasya sorunu bağlamında, biz Türkiye'nin bu süreci ilerletme çabalarını takdirle karşılıyoruz'' dedi.

    Lavrov, düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ile ilişkilerinin her zaman dostane bir güven ortamında cereyan ettiğini belirtti. İki ülke arasındaki siyasi diyaloğun yüksek tempoda devam ettiğine dikkati çeken Lavrov, Türkiye'ye son 3 ayda ikinci ziyaretini yaptığını hatırlattı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yıl sonunda Rusya Federasyonu'na yapacağı ziyareti hatırlatan Lavrov, görüşmede bu ziyaretle ilgili hazırlıkların da ele alındığını belirterek, ''Bu ziyaretler ikili ilişkilere yeni bir ivme kazandıracak'' dedi.

    Rusya ile Türkiye arasındaki ticaretin rekor düzeyde geliştiğini, devlet başkanları tarafından konulan 25 milyar dolar dış ticaret hacmi seviyesine çıkma hedefini gerçekleştirmeyi umduklarını belirten Lavrov, iki ülke arasındaki yatırım ve işbirliğinin de günden güne geliştiğini söyledi.

    Rus turistlerin Türkiye'ye akınının devam ettiğini, geçen seneki 2,5 milyon kişilik rekorun bu yıl aşılacağını kaydeden Lavrov, Rusya'nın, Türkiye'nin hem bir numaralı ticaret ortağı, hem de harika bir tatil merkezi olduğunu kaydetti.

    Görüşmede Kafkaslar'daki sorunları da değerlendirdiklerini belirten Lavrov, konu hakkında ikili işbirliği ve diyaloğun geliştirilmesi yönündeki niyetlerini ortaya koyduklarını belirtti. Lavrov, şunları söyledi:

    ''Kafkasya sorunu bağlamında, biz Türkiye'nin bu süreci ilerletme çabalarını takdirle karşılıyoruz. Ankara'nın yeni bir işbirliği platformu oluşturulması teklifini ele aldık. Bunu destekliyoruz. Bu alanda mekanizma oluşturulması konusunda yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Ve tabii ki, bunun için gerekli koşulların sağlanması gerek. Güney Osetya'ya karşı saldırganlığın olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması gerekir. Ancak, ortaklarımızla karşılıklı işbirliği ve anlayış temelinde mutabıkız. Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu konusunda, bakanlar ve uzmanlar düzeyinde bu konulardaki görüşmelerin devam etmesine karar verdik.''

    BABACAN: SORUNUN AŞILACAĞINA İNANIYORUZ

    Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la yaptıkları görüşmede son dönemde ortaya çıkan Rus gümrüklerinde Türk mallarının uzun süre incelemeye tabi tutulması sorununu da ele aldıklarını belirterek, ''Bu sorunun Rus tarafından beklediğimiz esneklik ve işbirliği yaklaşımı sayesinde aşılacağına inanıyoruz'' dedi.

    Türkiye'ye günübirlik ziyarette bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Babacan, Rusya'yı yalnızca komşu ve dost bir ülke olarak değil, aynı zamanda Türkiye'nin ticaret ve enerji alanlarında başlıca ortaklarından biri olarak gördüklerini ifade etti.

    Babacan, "Bu kadar olumlu bir tablo içerisinde son dönemde ortaya çıkan Rus gümrüklerinde Türk mallarının uzun süre incelemeye tabi tutulması sonucunda yaşanan gecikmelerden kaynaklanan sorunu da değerli dostumla samimi ve yapıcı bir yaklaşımla ele aldık. Bu sorunun da Rus tarafından beklediğimiz esneklik ve işbirliği yaklaşımı sayesinde aşılacağına inanıyoruz'' diye konuştu.

    "Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu" önerisi hakkında da kapsamlı görüş alışverişinde bulunma imkanı bulduklarını anlatan Babacan, şöyle devam etti:

    "Bu önerimizin bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması için bölge ülkeleri arasında güven tesis etmeyi hedefleyen, geleceğe ilişkin vizyonu bulunan inisiyatif olduğu konusunda mutabık olduğumuzu memnuniyetle öğrendim. Söz konusu inisiyatifin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi yakın istişarelerimizi ve işbirliğimizi sürdürme kararını da beraberce aldık. Önümüzdeki yıllarda Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkinin ve aynı zamanda işbirliğinin çok boyutlu ortaklık temelinde daha da geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için gerekli koşulların mevcut olduğuna inanmaktayım."

    Foto:İHA

    İlgili Başlıklar:
    Rusya Türkiye İlişkileri (83 haber)

    Kaynak: AA





    Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.

    Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.

    Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.

    Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.

    İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.

    Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam