|
|
07 Eylül 2008 Pazar 09:15
|
Dünya
|
Kıbrıs Erasmus’tan atıldı
AVRUPA Birliği’nin öğrenci değişim programı Erasmus’un öğrenci birliği ESN, Türklerle anlaşamayan Kıbrıs Rum kesimini attı.
Kıbrıs Türk kesiminin de ESN’de temsil edilmesine izin vermeyen ESN’nin Kıbrıs’ı birlikten atma kararını G.Kıbrıs’ın K. Kıbrıs’ı temsil etmek istemesi üzerine verdiği öğrenildi.
Rumların temsil hakkı istemesi üzerine Türkiye de KKTC için kendi başına temsil hakkı istemişti.
İki taraftan gelen karşılıklı temsil hakkı talepleri arasında sıkışan ESN çareyi Kıbrıs’ı ESN’den atmakta buldu.
Avrupa’da 32 devlet ESN’ye üye. ESN, Türkiye’de 17 okulla temsil ediliyor.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|