türk net en son haber 4 Temmuz 2009Güncelleme: 04.07.2009 21:45 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Galatasaray
    Abdullah Gül
    Adapazarı - Sakarya
    AKP
    Recep Tayyip Erdoğan
    Yaşlı Nüfus
    Michael Jackson
    THY
    Orman Yangınları
    Aile İçi Cinayet
    Add to Google
    09 Eylül 2008 Salı 17:35 Dünya

    Rusya, Gürcistan'dan çekilmeye başladı

    Rusya'nın, Gürcistan topraklarından çekilmeye başladığı bildirildi.


    Gürcistan'ın Abhazya sınırına yakın Samegrelo bölgesinin Çhorotsku kaymakamı Merab Şelia, yaptığı açıklamada, bölgedeki Rus askerlerinin bu sabahtan itibaren geri çekilmek için hazırlık yapmaya başladığını kaydetti.

    Şelia, Rus askerlerinin Çhorotsku'daki kontrol noktasını gün bitimine kadar terk etmesini beklediklerini ifade etti.

    Fransa Cumhurbaşkanı ve AB Dönem Başkanı Nicolas Sarkozy'nin arabuluculuğuyla taraflar arasında imzalanan yeni belgede, Rus askerlerinin Abhazya ve Güney Osetya dışındaki Gürcü topraklarını bir hafta içinde terk edeceği bildirilmişti.

    Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rus askerlerinin topraklarından çekilmesinden sonra AB gözlemcilerinin, Abhazya ve Güney Osetya'daki sorunlu bölgelerde dahil olmak üzere ülke geneline yayılacağını ifade etti.

    Saakaşvili, AB'nin, Abhazya ve Güney Osetya'daki topraklarını terk etmek zorunda kalan mültecilerin evlerine dönmelerine olanak sağlanması için her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu kaydetti.

    Kaynak: AA





    Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.

    Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.

    Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.

    Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.

    İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.

    Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam