türk net en son haber 4 Temmuz 2009Güncelleme: 04.07.2009 13:25 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Diyarbakır
    Cinayet
    Antalya
    Eskişehir
    Abdullah Gül
    İzmir
    Aile İçi Şiddet
    Bursa
    Sağlık Haberleri
    Beşer Esad
    Add to Google
    10 Eylül 2008 Çarşamba 20:13 Dünya

    RUSYA, GÜRCİSTAN'DAKİ ASKERLERİNİ ÇEKMEYE BAŞLADI

    Rusya, Uluslararası Lahey Adalet Divanı'na, Gürcistan'daki askerlerini çekmeye başladığı bilgisini verdi.

    Çatışmalar sırasında evlerini terkeden mültecilerin Abhazya ile Güney Osetya'ya dönebildiklerini belirten Rusya, etnik temizlik ve ayrımcılık yaptığı gerekçesi ve acil karar alınması isteğiyle Gürcistan tarafından aleyhinde açılan davanın da düşürülmesini istedi.

    Dava, pazartesi günü Uluslararası Lahey Adalet Divanı'nda görüşülmeye başlanmıştı.

    Gürcistan, Rus güçlerini, 1990 başlarından geçen ayki savaşa dek, insanları evinden barkından uzaklaştırma, kasabalara ve köylere saldırmakla suçluyor.

    Gürcistan, bu süreçte binlerce sivilin öldüğünü ve 300 bin kişinin mülteci durumuna düştüğünü ileri sürüyor.

    Rusya da Gürcistan'ın, geçen ay Güney Osetya'ya saldırısında insanlığa karşı suç işlediğini savunuyor.






    Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.

    Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.

    İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.

    Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.

    Daniel Monk’un genç yaşta öldüğü ortaya çıktı. Savaşın stresini kaldıramayan Monk, aşırı doz reçeteli ilaç aldıktan sonra kalp krizi sonucu 10 ay önce öldü.

    TÜRKİYE nedeniyle İsveç ziyaretini erteleyen Sarkozy, AB dönem başkanlığının bu ülkeye geçmesinin ardından resmi ziyaret için Stockholm'e gitti.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam