|
|
02 Ekim 2008 Perşembe 17:16
|
Dünya
|
TÜRK BALIKÇILARINA BİRER YIL ŞARTLI HAPİS
Bulgaristan'da, kaçak kalkan avı yaptıkları iddiasıyla yargılanan iki Türk balıkçısı, birer yıl şartlı hapis cezasına çarptırıldı.
Burgas kentine bağlı Tzarevo Bölge Mahkemesinde görülen davada, "Bulgaristan deniz sınırını ihlal ederek, kaçak kalkan avı yapmak"tan suçlu bulunan Engin ve Zain Ercan kardeşler, ayrıca 500'er leva (yaklaşık 440'ar YTL) para cezası aldılar.
Sanıklar, mahkemede kendilerine yöneltilen suçu kabul etmeyerek, Türkiye karasularında av yaptıklarını söylediler.
Bulgaristan'ın Tzarevo kasabası açıklarında 17 Nisan 2008 tarihinde meydana gelen olayda Engin Ercan ve Zain Ercan adlı iki kardeş gözaltına alınırken, Yalçın Ercan adlı üçüncü kardeş Bulgar sınır polisi Mihail Tzonkov tarafından öldürülmüştü.
Cinayeti kaza olarak açıklamaya çalışan Mihail Tzonkov hakkında Sliven kenti askeri yargıtayı tarafın soruşturma yapılıyor. Söz konusu sınır polisi hakkında en az 5 yıl hapis cezası talep edildiği öğrenildi.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|