|
|
02 Kasım 2008 Pazar 09:37
|
Dünya
|
KADIN, BMW AİLESİNDEN... ALMANYA: Ülkenin en zengin kadını bir jigoloyla ilişkisinin kasedini ele geçiren mafyanın kıskacında
BMW'nin ortaklarından Alman işkadını önce şantaj yapan jigoloya 7.5 milyon Euro ödedi, sonra mafya şantaja başlayınca basına konuştu: Artık dayanamıyorum. Yardım edin.
Almanya, ülkenin en zengin kadını olan evli ve 3 çocuk annesi olan 46 yaşındaki Susanne Klatten'in kendisine "Elimde seks kasedin var" diye şantaj yapan bir jigolo ile yaşadığı ilişkiyi konuşuyor.
Klatten'a ilişki sonrası şantaj yapan İsviçreli jigolo Helg Sgarbi (41) ve görüntüleri kameraya çeken İtalyan otel sahibi Ernano Baretta geçen yıl yakalanarak tutuklanmıştı .
Gizli tutulan soruşturmanın detaylarını Süddeutscher Zeitung gazetesi ortaya çıkardı.
Klatten dün basına bir açıklama yaptı:
"Kasetler beni hala tehdit eden İtalyan mafyasının elinde. Kasetleri yok etmesi için Sgarbi'ye 7.5 milyon Euro ödedim. Kasetleri kendisini ölümle tehdit ettiklerini söylediği İtalyan mafyasına vermiş. Şantajlara dayanamıyorum. Bana yardım edin."
Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 55'inci en zengini olan Klatten'in BMW'de yüzde 12 hissesi bulunuyor.
Bu arada Süddeutscher Zeitung gazetesine göre Sgarbi ile birlikte yakalanan Baretta'nın ise polis sorgusunda, "Bu komployu BMW ailesinin İkinci Dünya Savaşı döneminde Naziler'e verdiği desteğin intikamı olarak yaptık" dediği öne sürüldü.
Susanne Klatten'in kocası açıklama yapmadı.
Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı James Holmes, Türkiye’nin ABD ile yaşanan soykırım tasarısı krizini yönetme şeklini eleştirdi.
İsrail Başbakanı Netanyanu’nun bu haftaki ABD ziyaretinde İran’a olası saldırı için gerekli yüksek teknoloji ürünü silahların ülkesine verilmesini isteyeceğini öne sürüldü.
ETA örgütü, siyasi kanadı Batasuna’nın şiddetin bırakılması yönündeki çağrılarının baskısı altında, siyasi değişim yolunda adım atmaya hazır olduğunu duyurdu.
İsviçre’de bir genelevde çıkan yangında canını kurtarmaya çalışan bir Türk, 4. katın penceresine çırılçıplak çıkarak yardım isteyince, olay ülke basınının gündemine oturdu.
Alman Focus dergisi Berlin’den çalınan 110 adet boş pasaportun Kuzey Irak’taki teröristleri kaçırmakta kullanıldığını ve olayı MİT’in de yakından izlediğini yazdı.
Volkanik dağlarıyla ünlü İzlanda’nın güneyinde bulunan ‘Eyyafyallayöküll’ buzulu altındaki yanardağ, 190 yıl sonra, önceki geceyarısı püskürmeye başladı.
|