|
|
02 Kasım 2008 Pazar 14:26
|
Dünya
|
ALMANYA'DA MÜSLÜMAN MEZARLARINA SALDIRI
Almanya'da Hamburg şehrinde 17 Müslüman mezarı fanatiklerin saldırısına uğradı.
Polis, saldırganların dün sabah Müslüman mezarlarını kirlettiğini ve mezar taşlarını devirdiğini bildirdi.
Saldırganların bazı mezarları da Nazilerin gamalı haçının bulunduğu bezlerle kapladığı ifade edildi.
Polis, saldırıda siyasi bir etkenin olmadığını, sadece birkaç sapkının işi olduğunu düşünüyor.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|