|
|
04 Kasım 2008 Salı 12:13
|
Dünya
|
Terör, Avrupa'nın canını yakmaya başladı... Teröristler, İsviçre'de çocuk kaçırıyor ve Irak'ın kuzeyine götürüyor
Terör örgütü PKK, elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi ve sağlık koşullarını bahane ederek yurt içinde başlattığı terör eylemlerine İsviçre'yi de dahil etti.
Terör örgütünün son zamanlarda Kürt kökenli ailelerin çocuklarını kaçırarak Irak'ın kuzeyine götürdüğü bildirildi.
Federal Polis Basın Sözcüsü Guido Balmer, Türk kuruluşlarına yönelik terör eylemlerinin arkasında terör örgütü PKK'nın olduğunu doğruladı. Terör örgütünün bu tür eylemleri gerçekleştirebilmesini "uluslararası yapıya" sahip olmasından kaynaklandığını açıkladı.
Terör örgütünün İsviçre'deki eylem merkezinin Basel'deki "Sefkan Kültür Merkezi" olduğunu belirten Balmer, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin aksine İsviçre'de yasaklı olmayıp, izlenen örgütler listesinde yer aldığına işaret ettiği terör örgütüne yönelik ek önlemlerin süratle alındığını, yasaklanmasına yönelik girişimlerin gündemde olduğunu bildirdi.
Dünyanın en büyük eğlence ve çocuk parkı Disneylan'da iki gezi trenin çarpması sonucu, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
IRAK'IN BU SESLENİŞİ AVRUPALI'YA
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "iki halk için iki devlet fikri üzerinde geniş çaplı bir ulusal uzlaşmaya vardık" sözleriyle, bugüne kadar açıkça hiç kullanmadığı iki devletli çözüm ifadesini kul
Yarınki zirvenin ilişkilerde “balayı” başlatması beklenmiyor, ancak göreli olarak görevlerine yeni başlayan iki lidere birlikte çalışma olanağı sağlayacağı düşünülüyor.
Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin verdiği bilgiye göre 250 bine yakın Türk, Türkiye'de, geri kalanı ise Bulgaristan'da seçime katılacak.
|