|
|
13 Kasım 2008 Perşembe 12:20
|
Dünya
|
Amerika'nın en etkili gazetesinin SAHTESİNİ YAPTILAR
Bu da ÇAKMA New York Times... Ve, 'Irak savaşı bitti' başlığı atılmıştı...
Dün ABD’nin New York ve Los Angeles kentlerinde ücretsiz dağıtılan New York Times gazetesini görenler gözlerine inanamadı.
Gazetenin manşetinde "Irak savaşı bitti" başlığı yer alıyordu. Ancak bu, savaş karşıtları tarafından bir temenniyle hazırlanmış 4 Temmuz 2009 tarihli "sahte New York Times"tı.
Savaş karşıtı, insan hakları savunucusu, çevreci ve ekonomik adaletten yana çok sayıda dernek tarafından hazırlanan ve halka ücretsiz verilen 1,2 milyon sahte gazete "Irak savaşının sona erdiğini, ABD Başkanı George Bush’un büyük ihanetle suçlandığını ve ulusal sağlık güvencesi planının kabul edildiğini" duyurdu.
New York Times gazetesiyle sayfa düzeni ve harf karakterleri bakımından birebir olan ancak ABD’nin Bağımsızlık Günü 4 Temmuz tarihli 14 sayfalık "sahte New York Times"ın ilk sayfasında Irak’tan Amerikan askerlerinin çekildiğini gösteren asker ve teçhizat taşıyan helikopterlerin fotoğrafı yer aldı.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|