türk net en son haber 19 Mart 2010Güncelleme: 19.03.2010 14:33 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
Çetin Doğan - Emekli Birinci Ordu Komutanı
Balyoz Darbe Planı ve Operasyonu
İsrail Türkiye İlişkileri
Mossad
İsrail
Şampiyonlar Ligi
Cengiz Çandar
Recep Tayyip Erdoğan
Ermenistan Türkiye İlişkileri
Tayyip Erdoğanın Sözleri
Add to Google
17 Kasım 2008 Pazartesi 00:50 Dünya

Almanya'nın ilk 'yabancı' kökenli parti lideri Cem Özdemir: 'Ezilenlerin sesi olma sözü verdim'

Adaylık konuşmasında, "İnsanların rüyalarını gerçekleştirebileceği bir Almanya için çalışacağım" diyen Özdemir bugünlerin hayalini henüz 15 yaşında kurmaya başladı

Dün sadece Almanya değil, Avrupa'da da göçmen asıllılar için tarihi bir gün yaşandı.

Avrupa Parlamentosu'na giren ilk Türk kökenli milletvekili Cem Özdemir Yeşiller Partisi'ne eşbaşkan olarak seçildi. Özdemir seçim sonuçlarının açıklanması öncesinde yaptığı konuşmada 43 yıllık hayatının en büyük amacına, "ezilmişlerin" sesi olma isteğine gönderme yaptı.

"Dışlanmışların ve ezilmişlerin sesi olacağım" diyen Özdemir önyargılara karşı verdiği savaşta yanında olanlara teşekkür etti. Henüz 29 yaşındayken Alman federal meclisine girerek gelecekte yakalayacağı başarıların sinyalini veren Özdemir, Almanların yabancı düşmanlığına karşı savaşma kararını 15 yaşındayken aldı. Yeşiller Partisi'nin gençlik kollarına üye olan genç Özdemir yavaş ve emin adımlarla siyaset basamaklarında ilerledi. Siyasete girme isteği en başta ailesinin tepkisiyle karşılaşmasına neden oldu. "Nasıl olsa ilerlemene izin vermezler" diyenlere kulaklarını kapatan Özdemir, tüm önyargılara başarılı bir eğitim ve kusursuz Almancasıyla yanıt verdi. Üçüncü sınıftan terk fabrika işçisi bir babanın ve annenin oğlu olan Özdemir ilköğretimini bitirdikten sonra öğretmenleri tarafından meslek okuluna gönderildi. Ancak yabancı kökenli ve bir işçi ailesinin oğlu olduğu için meslek okuluna gönderilen Özdemir mesleki eğitimi aldıktan sonra üniversiteye geçerek sosyal pedagog oldu.

Serbest gazeteci olarak çalışmaya başlayan Özdemir 5 yıl eyalet meclisinde görev yaptıktan sonra 1994'te Federal meclise girdi. Özdemir 2004'te Avrupa Parlamentosuna Dış İlişkiler Komisyonu üyeliğine seçildi. Altı ay önce eşbaşkanlığı adaylığını açıklayan Özdemir çifte vatandaşlığı savunanların başında yer alıyor.

İlgili Başlıklar:
Cem Özdemir (9 haber)






Türk hava sahasını kulllanıp Macaristan'a giden 2 İsrail casus uçağının bir Suriyeli'ye yönelik suikastte rol aldığı öne sürüldü.

Komutan, iddiasını Hollanda'nın eski genelkurmay başkanına dayandırdı.

Ancak: Sağlık sorunlarının az olduğu ülkelerdeki kadınlar, yumuşak hatlı erkekleri tercih ediyor. NEDEN?

NASA'nın Mars'ın yörüngesinde uzun süredir görev yapan uzay aracı, Kızıl Gezegen'in kuzey kutup bölgesinden şaşırtıcı çığ görüntülerini Dünya'ya geçti.

Çin Havacılık Sanayi Grubu tarafından geliştirilen ilk sivil amaçlı büyük helikopter, Cindecen şehrinde ilk uçuşunu yaptı.

Orta Asya'nın stratejik ülkesi Kırgızistan'da Rusya ve ABD'nin üs mücadalesi devam ediyor.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam