türk net en son haber 20 Mart 2010Güncelleme: 20.03.2010 20:17 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
Kürt Açılımı
Recep Tayyip Erdoğan
Polis Emniyet Haberleri
Ermenistan Türkiye İlişkileri
Ermenistan
AKP
Anayasa ve Anayasa Değişiklikleri Hakkında
Abdullah Gül
Deniz Baykal
AKPnin Alevi Açılımı
Add to Google
17 Kasım 2008 Pazartesi 17:10 Dünya

Alman Mahkemesi, türban davasında önemli bir karar verdi: 'Başörtüsü yerine bere takılamaz'

Almanya'da Köln İdari Mahkemesi, 33 yaşındaki Müslüman Alman öğretmenin, okulda baş örtüsü yerine bere kullanmasına izin vermedi.


Mahkemenin açıklamasında, bu durumda da berenin bir dini sembol olarak değerlendirileceği, öğrencilerin ve velilerin, bunu bu şekilde algılayacakları belirtildi.

Okul idaresine karşı derslerde bere takmasına izin verilmediği için dava açan öğretmenin, bere kullanarak da açık bir şekilde İslam dinine inandığını göstereceği, halbuki giyim kurallarına uyması gerektiği ifade edilen açıklamada, bere kullanılmasının da "okul huzurunu bozabileceği" görüşüne yer verildi.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde 2006 yılında yürürlüğe giren ve derste dini sembollerin taşınmasını yasaklayan yönetmeliğin kabul edilmesine kadar baş örtüsü takan öğretmen, bunun yerine saçlarını tümüyle kapatan bir bere takmaya başlamıştı.

Söz konusu Alman öğretmen mahkemede, bereyi dini nedenlerden dolayı taşıdığını, ancak bunun kamu oyunda bir aksesuar olarak algılandığını söylemişti.

Öğretmenin karara karşı temyize gitme hakkı bulunduğu kaydedildi.

Kaynak: AA





Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye'nin Ermenistan'ı suçlamaya ve koşul öne sürmeye hakkı olmadığını öne sürdü.

Almanya'nın Hamburg kenti, onlarca yaban domuzunun istilasına uğradı.

ABD ve İsveç'te 'Ermeni soykırımı' tasarılarının onaylanmasının ardından Bulgaristan Meclisi'ne de 'soykırım'ın kınanması öngörülen bir karar tasarısı sunuldu.

İran’da hazirandaki cumhurbaşkanlığı seçiminin mağlubu muhalif lider Mir Hüseyin Musavi, İran takvimine göre 21 Mart’ta başlayan yeni yılı ‘sebat (direniş) yılı’ ilan etti.

Kaddafi’nin 'Nijerya’nın ikiye bölünmesi' önerisi Afrika’nın hem büyük hem de doğal kaynakları açısından zengin ülkesinin tepkisini tepki çekti.

ABD Başkanı, 'İran hükümetinin sorumlu tutulması için uluslararası toplumla birlikte çalışıyoruz, çünkü onlar uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddetti' dedi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam