türk net en son haber 5 Temmuz 2009Güncelleme: 05.07.2009 04:19 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Galatasaray
    Abdullah Gül
    Adapazarı - Sakarya
    AKP
    Recep Tayyip Erdoğan
    Yaşlı Nüfus
    Michael Jackson
    THY
    Orman Yangınları
    Aile İçi Cinayet
    Add to Google
    24 Kasım 2008 Pazartesi 03:10 Dünya

    PUTİN ONUN İÇİN 'TEST..LERİNDEN ASACAĞIM ONU' DEMİŞTİ: Rus askerleri SAAKAŞVİLİ'nin konvoyuna ATEŞ AÇTI... Rusya yalanladı, Gürcistan ISRARCI

    Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rus güçlerinin, kendilerini taşıyan araç konvoyuna Gürcistan'ın merkezinde ateş açtıklarını söyledi.

    Mikhail Saakaşvili, Gürcistan'da temaslarda bulunan Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Güney Osetya'daki sorunlu bölgede bir göçmen evini ziyaret ettiklerini belirterek, ''Bölgedeki Rus güçlerine ait kontrol noktasından bizi taşıyan araç konvoyuna ateş açıldı. Bu, 21. yüzyılda karşılaştığımız büyük bir terör olayıdır'' dedi.

    Rus güçlerinin, Gürcü topraklarında bulunmayı sürdürmekle neyi amaçladıklarının bir kez daha açıkça görüldüğünü ifade eden Saakaşvili, kendilerini taşıyan araç konvoyuna Gürcistan'ın merkezinde ateş açıldığını kaydetti.

    Saakaşvili, Rus birliklerinin, ülkesinde görev yapan AB gözlemcilerini önemsemediğini ve anlaşmalara uymadıklarını bildirdi.

    Bir soru üzerine Saakaşvili, bölgede ateşe maruz kaldıkları sırada medyanın kendilerine eşlik etmediğini, yalnızca özel kameramanın yanlarında olduğunu belirterek, bu olayın önceden planlanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.

    Kaczynski de yaptığı açıklamada, kendilerini taşıyan araç konvoyuna Rus güçlerinin ateş açması üzerine bu olay karşısında büyük bir şok yaşadığını belirterek, Rusya'nın, Fransa'nın arabuluculuğunda imzalanan 6 maddelik ateşkes anlaşmasına uymadığını söyledi.

    Gürcistan'ı, kutsal ''Giorgoba'' günü nedeniyle ziyaret ettiğini ve Saakaşvili ile Güney Osetya'daki sorunlu bölgede bulunan göçmenleri görmek istediklerini anlatan Kaczynski, ancak burada yaşadıklarına inanmakta güçlük çektiğini bildirdi.

    Kaczynski, Rus güçlerinin Gürcistan topraklarındaki hareketlerini ve taciz ateşine maruz kaldıkları olayı Avrupa Birliği'nde anlatacağını kaydetti.

    İnterfaks Ajansı'ndaki habere göre, Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki Rus birliklerinin temsilcisi, Saakaşvili ve Kaczynski'nin araç konvoyuna taciz ateşi açılmasıyla ilgili olarak, ''Rus askerlerinin bu olayla bir ilgisi olmadığını'' söylemiş ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunmuştu.

    RUSYA: ''RUS ASKERLERİNİN OLAYLA İLGİSİ YOK''

    Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'daki Rus birliklerinin temsilcisi, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili ve Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin araç konvoyuna taciz ateşi açılmasıyla ilgili olarak, ''Rus askerlerinin bu olayla bir ilgisi olmadığını'' söyledi.

    İnterfaks Ajansı'ndaki habere göre, Güney Osetya'daki Rus barış gücü temsilcisi, Rus askerlerinin bu olaya karıştığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

    Gürcü haber ajansları, Saakaşvili ve Kaczynski'yi taşıyan araç konvoyuna, Güney Osetya'daki sorunlu bölgede bulunan Akhalgori kentine girmek istedikleri sırada kimliği belirsiz kişilerce taciz ateşi açıldığını duyurmuş, kimsenin yaralanmadığı olayın ardından Gürcistan Parlamentosu Başkanı David Bakradze de bölgede meydana gelen olayın, Rusya'nın Gürcistan'ı işgal girişiminin halen sürdüğünün açık bir göstergesi olduğunu söylemiş ve bu olayın uluslararası toplum tarafından kınanmasını istediklerini kaydetmişti.

    İlgili Başlıklar:
    Mihail Saakaşvili (21 haber)
    Gürcistan (118 haber)
    Gürcistan - Rusya Savaşı (110 haber)






    Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.

    Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.

    Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.

    Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.

    İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.

    Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam