|
|
04 Aralık 2008 Perşembe 18:00
|
Dünya
|
Almanya'da cinnet geçiren Türk dehşet saçtı
Almanya'nın Rheine kentinde yaşayan Ç.K adlı Türk, eşi ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti.
Cinnet geçiren Ç.K adındaki Türk, eşi Ömür Köksal, 2 çocuğu Serhat ve Semih'i öldürdükten sonra intihar etti.
Münster bölgesi polisi, Çağlar Köksal'ın yakınlarına, kötü olayların yaşanacağı haberini veren mesajlar yolladığını ve yazdığı veda mektubunda, Türkiye'de gömülmek istediğini aktardığını açıkladı.
Konuyla ilgili olarak konuşan arkadaşı Durgun Alidursun, "Kendisinin kesinlikle para sıkıntısı yoktu. Hatta arabasının borcunun büyük kısmını ödemişti. Bana da sık sık bir ihtiyacım olup olmadığını sorardı. Ancak tek ve hep söylediği problemi annesinin hastanede yattığı ve doktorların yanlış tedavisi sonrasında felçli kaldığı, bundan dolayı bunaldığını söylerdi. Tabanca olayına gelince polis eğitim kursundan bu tabancayı bulundurmak için alıyorlar. 10 Euro karşışlığı bir poligonda eğitim yapabiliyordu. Harcadığı mermi kadar da boş kovanları getirmek sureti ile mermi alabiliyorlardı" şeklinde konuştu. Kayınpederi Kazım Tuna ise "Nasıl oldu anlamadım çocukları ve ailesi ile arası iyiydi. Hiç bir sorunu yoktu. Ben de açıkçası akşam saatlerinde haberini aldım" dedi.
Polis ayrıca Ç.K'nın, eşini ve 7 ile 15 yaşındaki çocuklarını kişisel nedenlerden dolayı öldürdüğünün düşünüldüğünü belirterek, Ç.K'nın mesajını alanların, ailenin evine gittiğini camdan içeriye baktıklarında yerde ceset gördüklerini ifade etti.
Polis ve itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesiyle tüm cesetlerin bulunduğu açıklandı. Olayın nedeninin henüz belli olmadığını duyuran Münster Savcılığı, olay yerinde Ç.K'ya ait 2 adet ruhsatlı silah ile bir veda mektubunun bulunduğu açıkladı.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|