türk net en son haber 21 Mart 2010Güncelleme: 21.03.2010 19:26 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
Voleybol
Galatasaray
Ertuğrul Günay
Nevruz Kutlamaları
IMF Türkiye İlişkileri
Ali Babacan
Sivasspor
Gençlerbirliği
Turkcell Süper Lig
Ankaragücü
Add to Google
15 Şubat 2009 Pazar 09:13 Dünya

Peki Türkiye'nin Musevileri Türkiye için ne düşünüyor diye New York Times İshak Alaton ile SÖYLEŞİ yaptı

ALATON, TÜRKİYE DEMOKRATİK DEĞERLERİNİ SİNDİRMİŞ AÇIK BİR TOPLUM dedi

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times, işadamı İshak Alaton ile yaptığı röportajı yayınlayarak, Alaton'un ''Türkiye'nin kabuk değiştirdiği ve Türkiye'nin, demokrasinin değerlerini sindirmiş açık bir toplum olduğu'' yönündeki görüşlerine yer verdi.

Gazetenin İstanbul muhabirlerinden Sabrine Tavernise tarafından yapılan röportajda, Türkiye'nin önde gelen işadamlarından 81 yaşındaki İshak Alaton'un, son zamanlarda ''Türkiye'nin kabuk değiştirdiğini, kendisinin de bunun bir parçası olmak istediğini ve insanların zihinsel tavırlarında fevkalade bir değişim olduğunu'' söylediğini yazdı.

Röportajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kendisine her zaman iyi davrandığını ve Türkiye'de antisemitizm engeline takılmadan ''sıfır''dan başlayıp bugün Alarko Grubu'nu kurduğunu anlatan Alaton, Musevi asıllı olduğu için hiçbir zaman toplumundan dışlanmış gibi hissetmediğini söyledi.

Alaton'un, ''Türkiye'de güzel bir yaşamım oldu'' sözlerine yer veren gazete, Türkiye'nin, bölgesinde son derece canlı bir demokrasi olduğunu ve ülkenin 1940'larda merkezi bir ekonomik yapıya sahip tek parti iktidarıyla yönetilen zamanlardan bu yana çok yol aldığını yazdı.

Röportajın sonunda, İslami yönetimin Türkiye'ye gelme olasılığı olup olmadığının sorulması üzerine ise gazete, Alaton'un bu görüşleri paylaşmadığını bildirdi. ''Bunun için fazlasıyla açık bir toplumuz'' diye konuşan Alaton, kimi çevrelerin bunu bir korku unsuru olarak kullanmak istediklerini anlattı.

Türkiye'de demokrasi yolundaki değişimin kademeli geliştiğini yazan gazete, haberin sonunda Alaton'un, ''Demokratik değerlerimizi sindirmeyi başardık'' sözlerine yer vererek, Alaton'un, Türkiye ile ilgili olarak son derece umutlu olunması gerektiğini söylediğini yazdı.

İlgili Başlıklar:
İshak Alaton (3 haber)
Türk Musevi Cemaati (4 haber)
New York Times (19 haber)

Kaynak: AA





Irak Seçim Komisyonu, 7 Martta yapılan seçimlerin sonuçlarının Cuma günü açıklanacağını bildirdi.

İSVEÇ'İN Göteborg kentinde yaşayan Türklerin bir bölümü, Ermeni iddialarını içeren tasarının parlamentoda kabul edilmesine büyük destek veren Sosyal Demokrat Parti'den istifa etti.

İzlanda'nın güneyindeki tehlikeli yanardağ patlaması, sivil savunma dairesini de, hızlı buz erimesi ve sel tehlikesine karşı harekete geçirdi.

İLK TURU SOSYALİSTLER ÖNDE GÖTÜRMÜŞTÜ: Fransa'da seçmenler, bölgesel seçimlerin ikinci turu için bugün sandık başına gidecek.

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda görevleri sırasında şehit edilenlerin aileleriyle bir araya geldi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, İsrail'e ait iki Gulfstream tipi askeri uçağına, 17 Mart 2010 tarihinde Türk hava sahasından üst uçuş izni verildiğini bildirdi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam