türk net en son haber 18 Mart 2010Güncelleme: 18.03.2010 12:31 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
Güney Afrika
THY
Binali Yıldırım
Cep Telefonu
Cari Açık
Bakkallar Hakkında
Haliç
İntihar
Beşir Atalay
Çanakkale
Add to Google
22 Mayıs 2009 Cuma 09:03 Ekonomi

Ligin lideri Kartal, yüzde 812'lik artışla Borsa'nın da zirvesine kondu

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören BEŞİKTAŞ hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 812,41'lik artışla bütün şirketleri geride bıraktı.


Turkcell Süper Lig'de 32. hafta sonunda liderliğini sürdüren Beşiktaş'ın İMKB'de işlem gören hisseleri, yıl başından bu yana gösterdiği performansla borsanın şampiyonu oldu.

Beşiktaş hisselerinin dün ulaştığı 12,50 liralık fiyat itibarıyla, nisan ayı sonundan bu yana geçen 21 günlük süredeki artış yüzde 230,69, önceki cuma gününe göre 6 günlük artış ise yüzde 67,79 olarak gerçekleşti. Beşiktaş hisseleri 2008'i 1,37 liralık fiyatla kapattıktan sonra aylık bazdaki hareket dikkate alındığında sürekli yükselen bir trend izledi. Beşiktaş hisseleri ocak ayında yüzde 23,36, şubat ayında yüzde 1,18, mart ayında yüzde 18,71 ve nisan ayında yüzde 86,21 oranında artış gösterdi. Hisse senetleri ocak ayını 1,69 liradan, şubat ayını 1,71 liradan, mart ayını 2,03 liradan ve nisan ayını da 3,78 liradan tamamladı.

Özellikle nisan ayı boyunca haftalık bazda yüzde 1,12 ile yüzde 38,22 arasında değişen artışlarla hisselerin fiyatı 3,78 liraya çıktı. Mayıs ayının ilk haftasında yaşanan yüzde 3,14'lük düşüşün ardından hisse senetleri, sadece geçen hafta yüzde 103,55 gibi yüksek bir artışı gerçekleştirdi. Böylece Beşiktaş hisselerinin fiyatı 7,45 liraya çıkmış oldu. Hisselerin geçen hafta sonundan itibaren gösterdiği artışların yüzde 67,79'a ulaşmasıyla birlikte hem haftalık hem aylık hem de yıl başına göre değişimlerde Beşiktaş hisselerinin ilk sırada yer aldığı görülüyor.

Bu arada Borsa önceki günkü hızlı yükselişin ardından dün kâr satışlarıyla geri çekildi. Bileşik Endeks, kapanışını 419 puan düşerek, yüzde 1,19 kayıpla 34.720 puandan gerçekleştirdi. Dolar ise serbest piyasada günü 1,5380 TL'den kapattı.

İlgili Başlıklar:
Beşiktaş (969 haber)
İMKB (98 haber)






Devlet Başkanı Jacob Zuma’nın üç eşiyle 20 çocuğunun hazineye maliyeti yılda 2 milyon dolar.

THY Başkanı Topçu, dünyadaki birçok havayolu şirketi krizde kavranırken, kendilerinin son birkaç ayda büyümeye paralel olarak uçak siparişlerini artırdıklarını söyledi.

Bakan Yıldırım, Türkiye’de 135 milyon cep telefonu kullanıldığını belirterek, 'Bunun maliyeti 28 milyar dolara ulaştı. Yerli üretimleri destekleyerek cari açık düşürülebilir' diye konuştu.

Hipermarket zincirleri karşısında kan kaybeden bakkalları korumak, verimliliğini artırmak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla öncü model oluşturmak için proje hazırlandı.

TBMM'de kabul edilen semt pazarları yasasında yer alan bazı maddelerin pazarcıların bağırarak satış yapmasını yasakladığı yorumları pazarcıların kafasını karıştırdı.

Ülkede 1 Ocakta yürürlüğe girince ayaklanmalara yol açan 'para reformunun mimarı' idam edildi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam