|
|
04 Temmuz 2009 Cumartesi 03:25
|
Ekonomi
|
SALI günü ABD’de petrol fiyatlarının bu yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının nedeni bulundu
Steve Perkins. PEKİ KİM BU ADAM?
İngiliz Financial Times gazetesine göre Brent petrol pazarında yatırım yapan Steve Perkins adlı bir spekülatör bu seviyeye ulaşılmasını sağladı. Perkins şirketi PMV Petrol adına yatırım yaparak, fiyatları hareketlendirdi ancak, sonunda bu yatırımlar şirketin kasasına 10 milyon poundluk zarar olarak yansıdı. Salı günü erken saatlerde yapılan bu işlemin şirketten izinsiz olarak yapıldığı belirtildi. Salı günü petrol varil fiyatlarının bir saat içinde açıklamasız bir şekilde 71 dolardan 73 dolara çıkarak 2 dolar yükselmesine bir anlam verilememişti. Bu durum bazı uzmanlar tarafından ’Jeopolitik bir nedenden dolayı gerçekleşmiş olabilir’ yorumlarına yol açmıştı. Fiyatlar bu seviyeye gelince el değiştiren varil miktarı da Suudi Arabistan’ın günlük üretiminin iki katı olan 16 milyon varile ulaştı. Çevresinde deneyimli ve saygı duyulan biri olarak görülen Perkins, konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı. Petrol fiyatları sonra yeniden 66.5 dolara geriledi. İşlemcinin yaptıklarının şirketin başını derde sokup sokmayacağı merakla bekleniyor.
HANGİ FİRMA, KAÇ KİŞİ ALACAK?.. İşte o liste:
Türkiye karargahın kapatılmaması için diplomasi başlatırken, NATO Arap ülkelerinde kaynak arayışına girdi.
Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yol ayrımına gidilmesinin ardından Hazine rotayı vatandaşa çevirdi.
Türkiye’nin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelerini rafa kaldırmasıyla ortaya çıkacak riskler, liranın değerinde düşüş ve piyasaların ülkeye olan güveninde sarsılma tehlikesi yaratıyor.
Yüzde 78'inin giderleri doğrudan cemaat tarafından, yüzde 15'inin giderleri cami derneklerince, yüzde 1'ini giderleri ise vakıflar tarafından karşılanıyor.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, General Mobile'in çift sim kartlı yerli malı cep telefonuna herkesin sahip çıkmasını istedi.
|