|
|
05 Temmuz 2009 Pazar 13:57
|
Ekonomi
|
Beta ayakkabıda ikinci kuşak, satışı artırmayı başardı
İŞTE BÖYLE:
Beta Ayakkabı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Özlem İkiışık’ın, satış elamanı ve kasiyerlerle kurduğu kızlar kulübünde açtığı ‘akıl fikir’ kutularına 800 fikir geldi. Bunları uygulayarak cirosunu yüzde 5 artırdı.
İkinci kuşak yönetici olduğu şirketi ‘sahne’, müşterileri ‘seyirci’ olarak tanımlayan İkiışık, Japonların yönetim bilimi tekniklerine taş çıkartacak uygulamalarla ciro büyütüldü. İkiışık, “Kasiyerlerle kızlar kulübü kurduk. Nar kutuları şeklinde, akıl - fikir kutuları açtık. Müşteriye doğru soruları sormak için konuşuyoruz. Ama excel tabloları, kalite çemberleri gibi şeyler yok. Akıl - fikir kutularında biriken birçok fikri uygulamaya soktuk. Çiçekli - böcekli, yuvarlak eğlenceli ayakkabılarımız vardır bizim. Bir kasiyerimizin önerisiyle beta mini - çocuk ayakkabısı fikrini uygulamaya koyduk mesela. Şimdi anne kız, baba oğul her yaşa hitap ediyoruz” diyor.
Özlem İkiışık, 1990’da sadece Erenköy, Ataköy Galleria ve Nişantaşı mağazalarında satılan, Taner ve Ercan İkiışık’ın kurduğu klasik Beta ayakkabıları için, gençlerin de giyebileceği içinde fuşya, kırmızı renklerin olduğu farklı ve iddialı ayakkabılar tasarladı. Yaptığı yeniliklerin etkisiyle şirketin cirosu 25 milyon lirayı buldu, mağaza sayısı ise 50’yi aştı. Kız kardeşi Şebnem İkiışık, Mimar Sinan Heykel Bölümü’nden mezun. Mağazaların görsel tasarımdan sorumlu. Özlem İkiışık ise Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekor Kostüm Bölümü mezunu. İtalya’da da Scuola Proffesionale di Calzatura Okulu’da ayakkabı tasarımı ve tekniği eğitimi almış. Ayakkabının okulunu okuduğu için sektörde ona mektepli kunduracı diyorlar. Seramik yapıyor, piyano çalıyor.
Mehmet Şimşek, böyle bir durum yaşansa dahi, Türkiye'nin göreceli olarak başka ülkelere oranla çok daha iyi bir performans göstereceğini söyledi.
Ağır ekonomik kriz nedeniyle sert tartışmalara sahne olan Yunanistan'da bu kez 'yan yatan denizaltı' yüzünden kavga çıktı.
Botaş'ın altyapı güzergahını 15 yıl süreyle 29.9 milyon avroya kiralayan Superonline, fiber optik ağ altyapısını 2.5 kat artırıp 24 bin kilometreye çıkarıyor.
TTNET'in, internet üzerinden televizyon ve sinema filmi izleme imkanı sunan yeni servisi Tivibu, 100 bin üyeye ulaştı.
Futbolda başarılı taktik ve tahminleriyle dikkati çeken Dilmen, iyi bir gayrimenkul yatırımcısı olarak da biliniyor...
Arama motoru olarak yola çıkan ve şu an dünyanın en büyük çevrimiçi hizmet sağlayıcılarından bir tanesi olan Google'ın son icadının 'Google TV' olduğu ortaya çıktı.
|