|
|
03 Mayıs 2007 Perşembe 09:22
|
Ekonomi
|
Mazda, Türkiye'ye KENDİSİ GELİYOR
Son 1 yıldır Türkiye’deki temsilciliği tartışılan Mazda, bayilerine gönderdiği yazıyla son noktayı koydu.
22 yıldır Türkiye distribütörü olan Mermerler Grubu’yla yollarını ayıran Mazda, Türkiye’de kendi şirketiyle faaliyetlerini sürdürme kararı aldı.
Mazda, bayilerine gönderdiği yazıda, "Türkiye’de heyecan uyandıracak geleceğimize katılımınız bizi mutlu eder" dedi.
Türkiye’deki Mazda bayilerine gönderilen Mazda Motor Europe imzalı yazılı açıklamada şunlar yer aldı:
"Şüphesiz Mazda markasının Türkiye’de geleceği hakkında basında çıkan haberleri okudunuz ya da bu konuda söylentileri duydunuz. Bu bülten size bu konudaki bazı gerçekleri ve ileriye yönelik planlarımızın ana hatlarını sunması için hazırlanmıştır.
Mermerler Grubu’nun bir firması olan Mazda Motor Türkiye A.Ş. ile olan distribütörlük anlaşması 31 Mart 2007 tarihi ile sona ermiştir. Bu anlaşmanın yenilenmesi yerine Mazda’nın kendi kuracağı bir satış firmasının Türkiye pazarında faaliyet göstermesine karar verilmiştir.
Bu firma Mazda NSC (National Sale Company) olarak anılacaktır.
Eş zamanlı olarak Mazda Corporation’daki yeniden yapılanma sürecinde Türkiye pazarının sorumluğunun Mazda’nın Avrupa Bölgesi faaliyet alanına kaydırılmasına da karar verilmiştir. Bundan böyle Türkiye’deki Mazda operasyonları Mazda’nın Avrupa’daki genel merkezi olan Mazda Motor Europe GmSH’ye rapor edilecektir."
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,3660 YTL, avronun satış fiyatı 1,8500 YTL oldu.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 2. seansında Bileşik Endeks, Cuma günkü kapanışa göre 3061,30 puan düşüşle 31.491,70 puandan kapandı.
Bilgisayar üreticisi Hewlett-Packard (HP), dünya çapında yeniden yapılanma planı çerçevesinde Almanya'da gelecek iki yılda 1400 kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.
ABD dolarının uluslararası döviz borsalarında önemli para birimleri karşısında cuma günkü kapanış ve bugün öğle saatlerindeki değerleri şöyle oldu:
Küresel kriz ve petrol fiyatlarındaki düşüşten etkilenen, Rusya Borsası, yüzde 15'ten fazla düşüş yaşayınca işleme kapatıldı.
TÜSİAD, Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne yönelik saldırıyla terör örgütünün Türk halkının sağduyusunu azaltmayı ve karşılıklı nefreti beslemeyi amaçladığını belirtti.
|