|
|
26 Haziran 2007 Salı 10:00
|
Ekonomi
|
Prim yüzsüzleri ilan edildi, işte liste
SGK, 9 bin 445 şirketin 2 milyar 115 milyon YTL prim borcu olduğunu açıkladı. 52 milyon YTL ile ilk sırada Yeşim Tekstil bulunurken, belediyelerin ağırlığı dikkat çekiyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yapılan açıklamada, 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu uyarınca ödeme tarihi altı aydan daha uzun süre gecikmiş ve yönetim kurulu tarafından her yıl belirlenecek tutardan daha fazla prim borcu olan işverenlerin, yönetmelikle belirlenen usul ve esaslara göre her yıl kamuoyuna açıklanması gerektiği belirtildi. 22 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumuna Prim Borcu Olan İşverenlerin Kamuoyuna Açıklanmasına Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri ve Yönetim Kurulu’nun 9 Nisan 2007 tarihli kararı uyarınca Sosyal Güvenlik Kurumu’na 50 bin YTL ve üzerinde prim aslı borcu bulunan işverenlerin kamuoyuna açıklanmasına karar verildiği anlatıldı.
ÜÇ GÜNLÜK İTİRAZ SÜRESİ:
Yönetmelik uyarınca işverenler tarafından, ilan edilen bilgilere ilanının yapıldığı tarihi takip eden üç iş günü içinde itiraz hakkı bulunduğu belirtilen açıklamada, sürenin 28 Haziran mesai saati bitiminde dolacağı kaydedildi. Kurumun Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü’ne yazılı itiraz edilebileceği belirtilen açıklamada, "Yapılacak incelemede itirazın haklı olduğunun anlaşılması halinde listelerde gerekli düzeltme yapılarak aynı şekilde Kurumumuz internet sitesinde duyurulacaktır" denildi Yeşim Tekstil’i 26 milyon 48 bin YTL ile İETT Genel Müdürlüğü izledi. 23 milyon 112 bin YTL borcu bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi üçüncü sırada yer aldı.
MİLYONLUK 265 ŞİRKET
50 bin YTL ve üzerini esas alan listede toplam 9 bin 445 şirket yer aldı. Bunların toplam prim borcu 2 milyar 115 milyon 351 bin 206.36 YTL oldu. 11 şirket 10 milyon YTL üzerinde borçla listeye girerken, 1 milyon YTL üzeri borcu olan şirket sayısı 265 oldu. En yüksek borcu olan ilk 10 şirketin 4’ü, ilk 50 şirketin de 32’si belediyelerden oluştu. Listede ülkenin önde gelen şirketlerine ağırlıklı olarak rastlanmazken, listenin her kademesinde belediyelerin ağırlığının bulunması dikkat çekti.
Merkezi Yönetim brüt borç stoku 31 Ekim 2008 tarihi itibariyle 373,3 milyar YTL olarak gerçekleşti.
Zengin Avrupa ülkelerinin çiftçilerine verdiği tarım teşvikleri büyük eleştiri topluyordu.
Dünyanın bir numaralı yazılım şirketi Microsoft, PC'leri virüslerden koruma programını gelecek yıldan itibaren kullanıcılara ücretsiz verecek.
Tüm Türkiye'de mağazalar açmaya devam eden CarrefourSA, 21. hipermarketini Gaziantep'te açtı.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), dünkü kapanışa göre 701 puan düşüşle 21.228,27 puandan kapandı.
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde, doların satış fiyatı 1,7050 YTL, avronun satış fiyatı 2,1340 YTL oldu.
|