türk net en son haber 30 Ağustos 2008Güncelleme: 30.08.2008 00:14 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Bilgisayar Üreticileri
İncirlik
Dalay Lama
Doğumkontrol ve Doğum Sağlığı Bilgisi
Otomobil Endüstrisi
Haşim Kılıç
Genelkurmay Haberleri
Yaşar Büyükanıt
Deniz Baykal
Dışişleri Bakanlığı
Add to Google

10 Ekim 2007 Çarşamba 09:53 Ekonomi

Emekliyken tekrar çalışmaya başlayıp sonra tekrar emekli olarak maaş artıranlara karşı yasa, MECLİSTE

2000 yılından önce emekli olanların aylıklarını kestirip kısa süreli çalışmalarının ardından yeniden emeklilik talep etmelerini düzenleyen kanun teklifi, TBMM'ye sunuldu.

Emekliyken emeklilik aylığını iptal ettirip bir gün çalıştıktan sonra tekrar emekli olan ve maaşında yüzde 40'ın üzerinde artış sağlayan düzenlemeyi önlemek için hazırlanan yasa tasarısı Meclis'e gönderildi. 2000 yılından önce emekli olanların aylıklarını kestirip kısa süreli çalışmalarının ardından yeniden emeklilik talep etmelerini düzenleyen kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas'ın hazırladığı yasa teklifine göre, yaşlılık, malullük aylığı alırken sigortalı olarak çalışmaya başlaması nedeniyle aylıkları kesilenlerden yeniden aylık talebinde bulunanların, aylıklarının hesabına ilişkin esaslar yeniden düzenleniyor. Buna göre, aylıklara uygulanan artış oranı kadar yükseltilerek tespit edilen eski aylığa, sonraki çalışma sürelerine karşılık gelen kısmi aylığın ilavesi sağlanacak. Teklif aynen yasalaşırsa ikinci kez emekli olmak suretiyle emekli maaşında yüzde 40'a varan artış sağlanmasının önüne geçilecek.

İlgili Başlıklar:
Emekliler Dünyası (36 haber)
Emeklilik Düzenlemeleri (18 haber)
Sosyal Güvenlik (116 haber)
TBMM (471 haber)

Kaynak: AA





Toplu görüşmelerin 5. turunda hükümet ve memur temsilcileri belirlenen yüzde 4,5 ve yüzde 4 zam oranında anlaşmaya vardı.

Temmuz ayında dış ticaret açığı yüzde 26,7 artarak 7 milyar 954 milyon dolara yükseldi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 2. seansında Bileşik Endeks, dünkü kapanışa göre 373,87 puan düşüşle 39.776,10 puandan kapandı.

İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,1790 YTL, avronun satış fiyatı 1,7330 YTL oldu.

İDDAA bahis oyununun, özel hukuk tüzel kişilerine yaptırılması hususunda açılan ihale onaylandı.

KESK üyeleri hükümet ve sendikalar arasında geçen toplu görüşmelerin 4. turunda memurlara öngörülen yüzde 7.5'luk zam artışını protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam