Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 8 Ocak 2009Güncelleme: 08.01.2009 15:25 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Galatasaray
İsrail
AKP CHP Çekişmeleri
Köksal Toptan
Ergenekon Davası
İTO
Alex De Souza
İş Hayatı
Sanayi Üretimi Endeksi
Şimon Peres
Add to Google
18 Ekim 2007 Perşembe 07:03 Ekonomi

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi borçlularına, elektronik saldırı başlattı

130 bin vergi borçlusunun hesabına haciz geldi

Sabah gazetesinden OKAN MÜDERRİSOĞLU'nun haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı vergi borçlularına, elektronik taarruz başlattı. Maliye, ilk etapta 130 bin vergi borçlusunun banka hesaplarına ihtiyati haciz uyguladı. Bu sayede 2 milyar YTL tahsilat yapılması planlandı.

Maliye, vergi borçlularına karşı büyük taarruz başlattı. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, veri ambarındaki bilgiler üzerinden gerçekleştirdiği çapraz denetimler sonucunda ilk etapta 130 bin vergi borçlusunun banka hesaplarına ihtiyati haciz konuldu. Bu uygulama ile 2 milyar YTL tahsilat yapılması hedeflendi. 2007 yılında vergi gelirlerinde beklenen tahsilatı yapamayan mali idare, 4 milyar YTL civarındaki açığı kapatmak için gelecek yıl hem bazı vergi ayarlamalarına hem de kayıtdışı ile mücadele önlemlerine ağırlık verecek. Bu kapsamda Gelir İdaresi'nin Stratejik Planı'nda yer alan önlemler seri biçimde devreye giriyor. Vergisini zamanında ödemeyenlerin tespit edilerek süresinde ödenmeyen vergi ve cezaların cebren tahsilini sağlama kararı, hemen uygulamaya konuldu.

Borç Takip ve Değerlendirme Sistemi'nin temelini oluşturan ilk adım sayesinde, hem vergi borcu bulunan hem de bankada mevduat tutan 130 bin mükellef saptandı. Bankalara yazı gönderilerek, borçlu mükelleflerin hesap hareketlerinin bloke edilmesi istendi. Önümüzdeki dönemde de vergi borçlularının banka mevduatı, gayrimenkul ve motorlu taşıt bilgileri öncelikli olmak üzere tüm malvarlığına elektronik ortamda ulaşılarak tahsilat için yakın markajda tutulacak.

İlgili Başlıklar:
Vergi (219 haber)
Kemal Unakıtan (126 haber)
Maliye (145 haber)






MASKO Mobilya Kenti, krizin şu ana kadar yıkıcı bir etki göstermediğini, ancak ilk üç ayın ekonomik göstergelerinin kendileri için çok kritik olduğunu açıkladı.

İTO Başkanı Yalçıntaş, Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarında bir an önce değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 1. seansında Bileşik Endeks, dünkü kapanışa göre 724,35 puan düşüşle 27.168,30 puandan kapandı.

Yeni kurulan Diyarbakır-Şanlıurfa Kalkınma Ajansı'na uzman kadrosunda alınacak 30 personel için henüz başvuruda bulunulmadığından atama yapılmadı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesindeki Hamitabat Doğal Gaz Kombine Çevrim santralinde elektrik üretiminin yüzde 50 oranında düşürüldüğü bildirildi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam