Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 8 Ocak 2009Güncelleme: 08.01.2009 19:23 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ergenekon Davası
Tuncay Güney
Genelkurmay Haberleri
Yargıtay Hakkında
Galatasaray
İsrail
AKP CHP Çekişmeleri
Köksal Toptan
İTO
Alex De Souza
Add to Google
22 Ekim 2007 Pazartesi 00:07 Ekonomi

Türk işadamı, Ermeni tasarısına tepki olarak İsrail'de iş durduracak

İsrail'de büyük yatırımları olan Türk işadamı Ahmet Reis Yılmaz, ABD gündemindeki Ermeni tasarısının sorumlusu olarak Tel Aviv yönetimini gösterdi.

İsrail-Türk İş Konseyi tarafından iki yıl önce İsrail'de 'yılın işadamı' seçilen Yılmazlar İnşaat'ın sahibi, asıl tepkinin İsrail'e gösterilmesini istedi. ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde yer alan 8 Yahudi üyeden 7'sinin Ermeni tasarısı lehinde oy kullandığına dikkat çeken Rizeli işadamı, Tel Aviv yönetimini protestoya hazırlanıyor. Zaman'a konuşan Türk işadamı, 11 Kasım'da İsrail'deki şantiyelerine siyah bayrak asıp bir gün iş durduracak. Aynı gün, Başbakanlık önünde binlerce çalışanı ile İsrail hükümeti aleyhine gösteri düzenlenecek. Bu konuda gerekli izinler alınmış durumda. Yılmaz, İsrail'in bu gelişmeye karşı kendisine cephe alma ihtimalini ise "Tepki olacağını sanmıyorum; ancak olmaz da diyemem." sözleriyle değerlendirdi. Milli menfaatlerin her şeyden daha üstün olduğunu dile getiren Yılmaz, İsrail'de Yahudi işadamlarının hep bu yönde hareket ettiğini kaydetti. Tasarının, ABD Temsilciler Meclisi'nden geçmesini önlemek için İsrail aleyhine "karşı tasarı" hazırlanmasını teklif eden Türk işadamı, özellikle askerî ilişkileri gözden geçirmenin yerinde bir tepki olacağını dile getirdi. Tel Aviv yönetiminin, ABD'nin arkasına saklandığını savunan Yılmaz, çözümün Washington yerine İsrail hükümetine baskı kurmak olduğunu kaydetti. Rizeli müteahhit, Yahudi vekillerin tasarıya destek vermesini, 'Türkiye'nin son zamanlarda İran ve Suriye ile ilişkilerini geliştirmesine duyulan bir tepki' olarak yorumladı. Yılmaz, bu fikirlerini mektup yazarak Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'a aktarmış.

İlgili Başlıklar:
İsrail (367 haber)
Ermeni Girişimleri (75 haber)
Ermeni Soykırımı İddiaları (119 haber)






Merkez Bankası'nın Ocak Ayı ilk dönem beklenti anketine göre 2009 sonu enflasyon öngörüsü, yüzde 7,84 olarak gerçekleşti.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 6,03 oranında değer yitirdi.

İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5570 TL, avronun satış fiyatı 2,1370 TL oldu.

TÜSİAD, dünkü gözaltıların ardından Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

MASKO Mobilya Kenti, krizin şu ana kadar yıkıcı bir etki göstermediğini, ancak ilk üç ayın ekonomik göstergelerinin kendileri için çok kritik olduğunu açıkladı.

İTO Başkanı Yalçıntaş, Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarında bir an önce değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam