|
|
21 Kasım 2006 Salı 10:33
|
Ekonomi
|
Cep telefonu şirketimizi değiştirince numaramız değişmesin istiyoruz; olmuyor... ZORLA yaptırılacak...
Sektörü düzenleyen kurum TK'nın Başkanı Tayfun Acarer, uygulamayı ZORLA YAPTIRACAKLARINI açıkladı...
TK Başkanı Tayfun Acarer, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, “Biz bugüne kadar bu işi şirketlerin anlaşmasına bırakmıştık. Ancak bu sağlanamayınca, düzenleme yapmaya ve şirketleri re’sen buna mecbur etmeye karar verdik. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde bir düzenleme yapacağız. 2007 yılı başından itibaren herkes uymak zorunda kalacak” diye konuştu.
GSM kullanıcılarının cep telefonu operatörleri arasında istediği şirketten daha kolay hizmet alması için getirilen ve gelişmiş ülkelerde de uygulanan “numara taşınabilirliği” böylece sağlanmış olacak.
|
Yorumlar |
|
Ahmet Melik
-
21.11.2006 11:04
|
|
Ben Hollanda'da yasiyorum.Burada 3-4 tane GSM saglayicisi var . Ve hangi numarasinin hangi operatore ait oldugunu (kpn, T-Mobile, Vodafone ...) sadece numaraya bakarak anlayamazsiniz. Cunku numara sabittir ve kullanici her an operatorunu degistirmekte serbesttir.
Turkcell, Vodafone ve Avea'daki ITci arkadaslarimi duyar gibiyim :
"Olm nerden cikti bu "sabit numara" olayi. Isin yoksa database'i degistir, programlari degistir, web sitesini degistir...Oh-hooo!!! Bu sefer kesin domates yetistirmeye gidiyorum abi..." :)
Kolay gelsin...
|
LÜTFEN DİKKAT: SİZ ARKADAŞINIZI SİZİNKİYLE AYNI OPERATÖRDE ZANNEDİYORDUNUZ AMA DEĞİLMİŞ... PEKİ NASIL ANLAYACAKSINIZ BU DURUMU?
Öte yandan ABD'de otomotiv satışları geçtiğimiz ay 1991 yılından bu yanaki en düşük seviyesine geriledi.
ŞİMDİ: 30 yaşındaki İzzet Pinto, yarışmanın İtalyanlara sattığı formatını ‘Televizyon Oscar’ı’ olarak bilinen Emmy adaylığına taşımayı başardı.
Bu soruya muhatap olan her 10 KİŞİDEN 9'U YOK dedi
Deterjan kullanımında yüzde 33 tasarruf sağlayan 'Konsantrematik Logolu Deterjanlar' piyasaya çıkıyor.
RADİKAL GAZETESİ, BU YAZI İÇİN MANŞETİNDEN ŞU İDDİADA BULUNDU: BU YAZIYI OKURSANIZ, KRİZİ ANLARSINIZ
|