|
|
07 Kasım 2007 Çarşamba 09:42
|
Ekonomi
|
DİKKAT: BDDK logosu ile dolandırıcılık yapılıyor
BDDK, kurumun logosunun kullanılarak hazırlanan bir internet sitesi ile dolandırıcılık yapıldığı uyarısında bulunarak, bu tür sitelere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kurumun logosunun kullanılarak hazırlanan bir internet sitesi ile dolandırıcılık yapıldığı uyarısında bulunarak, bu tür sitelere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.
BDDK'dan yapılan açıklamada, "Bankalar Kanunu'nun Sigorta başlıklı 40. maddesine göre 'bundan sonra banka hesapları talebe bağlı olarak bağlı bankalar tarafından ücretsiz olarak sigortalanacak, herhangi bir problem halinde müşteri zararı karşılanacaktır.' Lütfen güvenliğiniz için aşağıdaki listeden bankanızı seçip formu doldurunuz." metni kullanılarak müşterilere ait banka, kredi kartı ve kimlik bilgilerinin çalınmaya çalışıldığının tespit edildiği ifade edildi. Söz konusu internet sitesiyle kurumun hiçbir ilişkisinin bulunmadığı vurgulanırken, bu tür sitelere itibar edilmemesi ve kişisel bilgilerin girilmesinin istendiği formların asla doldurulmaması gerektiği vurgulandı.
Merkez Bankası'nın Ocak Ayı ilk dönem beklenti anketine göre 2009 sonu enflasyon öngörüsü, yüzde 7,84 olarak gerçekleşti.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 6,03 oranında değer yitirdi.
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5570 TL, avronun satış fiyatı 2,1370 TL oldu.
TÜSİAD, dünkü gözaltıların ardından Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
MASKO Mobilya Kenti, krizin şu ana kadar yıkıcı bir etki göstermediğini, ancak ilk üç ayın ekonomik göstergelerinin kendileri için çok kritik olduğunu açıkladı.
İTO Başkanı Yalçıntaş, Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarında bir an önce değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.
|