|
|
10 Kasım 2007 Cumartesi 02:32
|
Ekonomi
|
Mandalina ağaçları için DANSÖZ üretildi
Narenciye 'dansöz 2000'le korunacak
Adana'da faaliyet gösteren Başman Ziraat Aletleri narenciye bahçelerindeki hastalık ve zararlılarla mücadelede kullanılmak üzere üretiği ilaçlama makinesine, aparatlarındaki hareketlerden esinlenerek "Dansöz 2000" adını verdi. Başman Ziraat Aletleri Satış Müdürü Mehmet Pars Sezer, Türk Patent Enstitüsünden patent alarak satışa sundukları ürünün ağacın her dalı ve yaprağı üzerinde etkili olduğunu söyleyerek, "Dansöz 2000 kullanıldığı alanlarda insan gücü ve zamandan tasarruf sağlıyor" dedi. Sezer, Adana Tarım 2007 ve Adana Sera-Bahçe 2007 Fuarında sergilenen ve fiyatı 15 bin YTL olan Dansöz 2000'den yıl sonuna kadar 10 adet satmayı hedeflediklerini söyledi.
ABD'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak kabul edilen ''Federal Deposit Insurance Corp'' (FDIC), konut sektöründeki kredi krizinden etkilenen bir bankaya el koydu.
Yaşlılara evde ilk maaş Bakan Çelik’ten
Kredi kartı aidatları sebebiyle eleştirilen bankaların geçen yıl müşteriden hizmet bedeli adı altında toplam 8,3 milyar YTL para aldığı ortaya çıktı.
BUNDAN SONRA YABANCI BANKALAR KIŞLA KAPISINDAN GİREMEYECEK
2008’de meyve üretiminde yüzde 9.8, sebze üretiminde ise yüzde 5.6, tahıl ürünlerinde ise yüzde 0.2 artış bekleniyor.
Kendisi için sektörde, "dahi, paragöz, geçimsiz, yaratıcı" gibi tanımlamalar yapıldığını belirten reklamcı Ali Taran, ofisini kapatıp, küçük bir büro haline getirdi.
|