türk net en son haber 8 Eylül 2008Güncelleme: 08.09.2008 03:14 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Tayyip Erdoğanın Sözleri
Aydın Doğan
Lewis Hamilton
Formula 1
Milli Gelir Hesapları
AB - Türkiye İlişkileri
Genelkurmay Haberleri
İlker Başbuğ
Ermenistan
Abdullah Gül
Add to Google

15 Kasım 2007 Perşembe 13:22 Ekonomi

Sabancı çimentoda enerji teşvikinin kalkmasını istiyor

ENERJİ FAKİRİ TÜRKİYE ÇİMENTO SANAYİCİLERİNE ELEKTRİK TEŞVİĞİ VERİYOR; SABANCI GRUBU 'BİZ İSTEMEYİZ' DİYOR:

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Erhan Kamışlı, enerjideki teşviklerin kalkması gerektiğini çünkü enerji fakiri bir ülkede ihraç edilen bir ürüne bu kadar çok teşvik verilmesinin doğru olmadığını dile getirdi. Bu durumun kendi işlerine gelmesine rağmen teşviklerin kakması gerektiğini dile getiren Kamışlı, “İleride en pahalı enerji bulunamayen enerji olacak. Ülkenin zararına olan bir konu bizim de zararımızadır. Bu fukara birisinin düğün yapıp yemek dağıtmasına benziyor” diye konuştu.

Gazetecilerin gelecekte yeni bir ortaklık düşünülüyor mu sorusu üzerine Kamışlı, çimento sektöründe asla kimseyle ortaklık yapmayacaklarını, satma, çıkma gibi bir düşünceleri olmayacağını bildirdi. Kamışlı, grubun, 2003-2007 yılları arasında kapasite artırımı ve satın almalar için 818 milyon dolar yatırım harcaması yaptığını belirterek, 65 olan hazır beton tesislerinin sayısını 2010 yılında 79’a çıkaracaklarını bildirdi. 2010 yılında grubun toplam çimento öğütme kapasitesinin 18,7 milyon ton/yıl olacağını ve yurtiçi çimento tüketimindeki pazar paylarının yüzde 22 seviyesine ulaşacağını kaydeden Kamışlı, söz konusu kapasite artışlarıyla Sabancı Holding Çimento Grubu’nun Türkiye’nin en büyük üretim kapasiteli grubu olacağını belirtti.

Erhan Kamışlı, ‘’İhracatın önümüzdeki yıllarda daha da artmasını bekliyoruz. İhracatta 200 milyon dolarları yakalarız. Toplam cironun yüzde 20’sini bulur’’ dedi.,

Kamışlı, bir soru üzerine, kredi kriziyle ilgili durumun Türkiye’yi de yavaş yavaş etkiliyor gibi göründüğünü, inşaat sektöründe bir durağanlık bulunduğunu ve sektörün eski hızında olmadığını söyledi. Kamışlı, ABD’nin bundan daha fazla etkilenmesi normal. Ama Türkiye farklı yerde’’ diye konuştu.

İlgili Başlıklar:
Sabancı Holding (55 haber)
Çimento Sanayii (14 haber)






Yeni Zelanda'dan 48 yaşındaki mucit Glenn Martin gelecek yıl, geliştirdiği araçları 100.000 Dolar'dan satışa çıkarmayı ümit ediyor.

Kamu işletmeleri, dil bilen personel sayısında da sınıfta kaldı. KİT’lerde dil bilen personel sayısı da sadece yüzde 0.6 oldu.

ABD'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak kabul edilen ''Federal Deposit Insurance Corp'' (FDIC), konut sektöründeki kredi krizinden etkilenen bir bankaya el koydu.

Kredi kartı aidatları sebebiyle eleştirilen bankaların geçen yıl müşteriden hizmet bedeli adı altında toplam 8,3 milyar YTL para aldığı ortaya çıktı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam