|
|
04 Ocak 2008 Cuma 10:03
|
Ekonomi
|
Almanya'da Türkiye reklamları BAŞLADI
Türkiye'nin yeni reklam görselleri, Almanya'daki yazılı basında yoğun bir şekilde yer almaya, şehirlerdeki reklam panolarını doldurmaya başladı.
Reklamlarda, deniz-kum-güneş üçlüsünün yanı sıra "şifalı sularla bakım" (SPA-sudan gelen sağlık), termal ve kongre turizmi vurgulanıyor. Türkiye'nin gençlerin eğlenebileceği, ailelerin dinlenebileceği bir yer olduğu gösteriliyor.
Türkiye'nin tanıtım filmleri de üç ayda 7 Alman televizyon kanalında gösterilecek. Türkiye'nin yeni reklam kampanyalarına önceki gün itibarıyla pazar ülkelerde başlandı.
Türkiye'nin en önemli ana pazarı olan Almanya'da da yılın ilk çeyreği için yoğun reklam ve tanıtım kampanyaları yürütülüyor. RTL, RTL 2, VOX, SAT 1, Tele 5, Kabel 1, Das Vierte kanallarında, üç ay boyunca 30 saniyelik spot tanıtım filmleri yayınlanacak.
Filmlerin çoğunluğu ana yayın saatlerinde (prime-time) gösterilecek. Almanya'da, turizm çeşitleri hakkında yayım yapan veya farklı hedef kitlelere hitap eden çeşitli dergilerde, üç ay boyunca Türkiye reklamları çıkacak. Reklamlar, 24 dergide en az 3 kez yayımlanacak. Böylece yaklaşık 33 milyon kitleye ulaşılacak.
Almanya'da, 10 gün boyunca, 12 büyük kentteki tren istasyonları ile bazılarının yolcu salonlarında, Türkiye'nin 2008 yılı reklam kampanyalarının görselleri yer alacak. Buralardaki panolara asılacak reklamlar, güncel hava durumu, haberler ile moda ve kültürle ilgili bilgilerle dönüşümlü olarak gösterilecek.
Her kısa reklam (spot) 10 saniye olmak üzere günlük 16 bin 600 spot yayınlanacak. 10 günde toplam 166 bin kısa reklam yayınlanmış olacak. Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Köln ve Münih'teki havaalanlarında da 50 büyük ışıklı panoda, 2 hafta boyunca Türkiye reklamları gösterilecek. Almanya'nın Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Köln ve Stuttfart gibi şehirlerinde ise 4 bin 430 yerdeki büyük panolara 20 gün reklam verilecek.
AB'YE 5 YILDA ANCAK BİR ADIM YAKLAŞABİLDİK
Yeni Zelanda'dan 48 yaşındaki mucit Glenn Martin gelecek yıl, geliştirdiği araçları 100.000 Dolar'dan satışa çıkarmayı ümit ediyor.
Kamu işletmeleri, dil bilen personel sayısında da sınıfta kaldı. KİT’lerde dil bilen personel sayısı da sadece yüzde 0.6 oldu.
ABD'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak kabul edilen ''Federal Deposit Insurance Corp'' (FDIC), konut sektöründeki kredi krizinden etkilenen bir bankaya el koydu.
Yaşlılara evde ilk maaş Bakan Çelik’ten
Kredi kartı aidatları sebebiyle eleştirilen bankaların geçen yıl müşteriden hizmet bedeli adı altında toplam 8,3 milyar YTL para aldığı ortaya çıktı.
|