|
|
05 Ocak 2008 Cumartesi 08:16
|
Ekonomi
|
STALİN'İN GÖKDELENLERİNİ CÜCE BIRAKACAK... Moskova'ya bir DEV İNŞA ETMEK istiyorlardı; Rus devleti o devi ONAYLADI
RUS PİRAMİDİ: 2 milyar dolara gerçekleştirilecek olan bu projenin toplam kapalı alanı 2.5 milyon metrekareyi bulacak. 3 bin otel odası, 900 dairesi 500 öğrenci için bir de okulu bulunacak olan bina şehir içinde şehir olarak tanımlanıyor
İngiliz mimarlar tarafından tasarlanan Moskova nehrinin kenarında 2 milyar dolara gerçekleştirilecek olan bu projenin toplam kapalı alanı 2.5 milyon metrekareyi bulacak. 3 bin otel odası, 900 dairesi 500 öğrenci için bir de okulu bulunacak olan bina şehir içinde şehir olarak tanımlanıyor. Bazı mimarlar da şehrin dokusuna uymadığı gerekçesiyle projenin iptalini istiyor. buna karşın rusya şu an Foster’s ın yanısıra Avrupa’nın en büyük kulesi Russia Tower’a da ev sahipliği yapıyor. . Foster da bninanın Moaskova’nın en uğrak yherlerinden b,ri olacağuına dikkat çekiyor. Gün ışığını içine alacak olan binanın dış panelleri yaz aylarında açılabilecek. Binanın dışındaki teraslarda sda çok sayıda bahçe yer alacak. Bina 3 tiyatro, bir sinema ve müzeye ev sahipliği yapacak. 14 bin araçlık otoparkıyla dikkat çekecek olan Fosters içinde büyük bir de alışveriş merkezi barındıracak.
Arçelik A.Ş., kendi sınıfında dünyanın en az elektrik enerjisi tüketen ilk A++ No Frost buzdolabı- 'Yeni Siyah Orbital'i üretti.
İLK KEZ TÜRKLER DENEYECEK
Kapalıçarşı'da 1,2360 YTL'den alınan dolar 1,2420 YTL'den satılıyor. 1,7680 YTL'den alınan avronun satış fiyatı ise 1,7750 YTL olarak belirlendi.
1912 yılında Abdi İbrahim Barut tarafından küçük bir eczaneyle yola çıkan ve dünyanın en büyük 100 ilaç şirketi arasına giren Abdi İbrahim İlaç Şirketi, 21. yüzyılda daha modern bir kurum kimliği için
Almanlar da Akkuyu’ya talip
İLETİŞİMDE devrim yaratan iPhone 3G telefonlarının Türkiye’deki satışı için artık geri sayım başladı.
|