Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 06:29 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Avrupa Birliği
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
İlker Başbuğ
Emine Ayna
DTP
Celalettin Cerrah
Polis Emniyet Haberleri
Türkiyede Yabancı Sermaye
Vestel
Add to Google
28 Ocak 2008 Pazartesi 10:26 Ekonomi

Gümüşhaneli işadamları, Gümüşhane'ye üniversite sözü verdiler

Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) üyeleri, 7 yılda 56 bin göç veren Gümüşhane'de eğitim ve sanayi yatırımlarının hızlandırılması için atağa kalktı.

Dernek üyeleri, ilk hedef olarak şehre bir üniversite kazandırılması için harekete geçme kararı aldı.

GÜSİAD Başkanı Doç. Dr. Kenan Aydın, 675 öğrenciye burs sağladıklarını, Gümüşhane'de üniversite kurulması konusunda yoğun bir çaba gösterdiklerini belirtti. Şehrin turizmini önemsediklerinin altını çizen Aydın, mevcut mekânlarla Süleymaniye Mahallesi'nde yapılması düşünülen kayak tesislerinin gerçekleşmesi için son adımların atıldığını bildirdi. Aydın, Esenyurt'ta bulunan arsalarına yüksek öğrenim yurdu ile sosyal tesis yapılması için de sona yaklaşıldığını söyledi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı da, Gümüşhane'nin Anadolu'nun en fazla göç veren illerinin başında yer aldığını kaydetti. Canlı, göçün eğitim, sosyal ve ekonomik şartlar nedeniyle yaşandığına dikkat çekti.

İlgili Başlıklar:
Gümüşhane (10 haber)
Üniversiteler (315 haber)






İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5970 YTL, avronun satış fiyatı 2,0300 YTL oldu.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), dünkü kapanışa göre 15,23 puan artışla 24.347,01 puandan kapandı.

Yalçındağ, hükümetin krize karşı önlem paketi almada geç kaldığını belirterek, 'Çok daha önce yapılabilirdi. Daha fazla gecikmeden, bir an önce yapalım' dedi.

Kuyruktaki vatandaşlardan biri '100 YTL için üç gündür hastaneden bankaya gidip geliyorum' diyor... Diğeri, 'Yetmese de bayram harçlığı olmacak' diyor ve bekliyor...

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam