|
|
30 Ocak 2008 Çarşamba 11:54
|
Ekonomi
|
Avea, kendi tarifelerinin rakiplerine göre yüzde 40 daha ucuza görüşme imkanı sağladığını iddia ediyor
Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, bu sayede kıyasıya rekabet yaşanan pazarda abone sayısını 10 milyona çıkardıklarını söyledi.
Şirketin 2008 abone hedefi ise 13 milyona ulaşmak. Avea, cirosunu da bir önceki yıla göre yüzde 18 artırarak 1,7 milyar yeni liraya çıkardı.
Genel Müdür Cüneyt Türktan, telekomünikasyon sektörünün ve yönettiği şirketin 2007 performansını ve 2008 hedeflerini değerlendirdi.
Geçen yıl 302 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Türktan, bu sayede altyapılarını güçlendirdiklerini aktardı. Bu sayede 3 bin ve üstü nüfuslu yerleşim birimlerinin yüzde 99,5'ini kapsar hale geldiklerini açıklayan genel müdür, Diyarbakır'da açılan santral ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi şebekesini daha verimli ve kaliteli hale getireceklerini ifade etti.
Halen Türkiye'de cep telefonu abonesi sayısı 61 milyon civarında. Sektörde abone başına düşen gelir 17 YTL. Avea'nın abone başı geliri ise 15,8 yeni lira ile ortalamanın biraz altında. Genel Müdür Türktan, daha az gelire rağmen abonelerini 2007'de ortalama 182 dakika konuşturduklarını dile getirdi. Şirket, yüzde 30 büyüyerek iki yıl içinde pazarın yüzde 25'ine hâkim olmayı amaçlıyor. Avea, büyüme hedefi doğrultusunda iki yıl içinde 450 kişiyi işe alacak.
VE BU PAZARI DA 'GÖÇMENLER' YARATIYORMUŞ
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5970 YTL, avronun satış fiyatı 2,0300 YTL oldu.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), dünkü kapanışa göre 15,23 puan artışla 24.347,01 puandan kapandı.
Yalçındağ, hükümetin krize karşı önlem paketi almada geç kaldığını belirterek, 'Çok daha önce yapılabilirdi. Daha fazla gecikmeden, bir an önce yapalım' dedi.
Kuyruktaki vatandaşlardan biri '100 YTL için üç gündür hastaneden bankaya gidip geliyorum' diyor... Diğeri, 'Yetmese de bayram harçlığı olmacak' diyor ve bekliyor...
|