Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 06:50 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Avrupa Birliği
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
İlker Başbuğ
Emine Ayna
DTP
Celalettin Cerrah
Polis Emniyet Haberleri
Türkiyede Yabancı Sermaye
Vestel
Add to Google
30 Ocak 2008 Çarşamba 15:11 Ekonomi

Alman otobüs üreticilerinin Mekke’si: İSTANBUL

Almanya’nın en büyük ticari araç dergilerinden biri olan Lastauto Omnibus Dergisi, son sayısında ’Sınırı olmayan oyun’ başlığıyla dünyadaki otobüs üretimiyle ilgili bir araştırmaya yer verdi.

Otobüs sanayindeki küreselleşmenin anlatıldığı araştırmada, Mercedes’in Hoşderede’deki fabrikası için "Alman otobüs üreticilerinin Mekke’si" yorumu yapıldı.

Araştırma haberde, Mercedes ve MAN’ın 40 yıldır Türkiye’de üretim yaptığının altı çizilirken, Türkiye’nin otobüs alanında Temsa ile kendi markasını da yarattığı kaydedildi.

27 üyeli Avrupa Birliği’nde (AB) otobüs üretiminde birinci, hafif ticari araç üretiminde ikinci, kamyon üretiminde ise 7’inci sırada yer alan Türkiye’nin otomotivdeki gücü hızla artıyor.

Yılda 1.2 milyon adet otomotiv üretiminin gerçekleştiği Türkiye, yeni yatırımlarla birlikte 2010 yılında 2 milyon adetlik üretime koşuyor.

Dergi, Türkiye dahil olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde üretilen otobüslere yer verirken, Mercedes’in İstanbul Hoşdere fabrikasıyla ilgili kullandığı resmin altına ise, "Alman otobüs üreticilerinin Mekke’si" yorumunu koydu.

Otobüs üretiminin günümüzde Avrupa ülkelerinin dışına kaydığının belirtildiği haberde, Türkiye’de ise durumun farklı olduğu dile getirildi. Haberde şu görüşlere yer verildi:

"Alman MAN ve Mercedes 40 yılı aşkın süredir Türkiye’de üretim yapıyor. Yani şu anda otobüs üretimi yapan ülkelerden farklı konumdalar. Türkiye’de zamanında ucuz iş gücü nedeniyle tercih edilirken bugün kaliteli üretimle adını duyuruyor. Türkiye, otobüs üretiminde bir taraftan Almanlarla önemli bir güç olurken diğer taraftan kendi markasını bile yaratmış durumda. Bugün Temsa markasıyla Avrupa’ya otobüs ihraç ediyorlar ve sürekli büyüyorlar."

İlgili Başlıklar:
Otomobil Endüstrisi (410 haber)






İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5970 YTL, avronun satış fiyatı 2,0300 YTL oldu.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), dünkü kapanışa göre 15,23 puan artışla 24.347,01 puandan kapandı.

Yalçındağ, hükümetin krize karşı önlem paketi almada geç kaldığını belirterek, 'Çok daha önce yapılabilirdi. Daha fazla gecikmeden, bir an önce yapalım' dedi.

Kuyruktaki vatandaşlardan biri '100 YTL için üç gündür hastaneden bankaya gidip geliyorum' diyor... Diğeri, 'Yetmese de bayram harçlığı olmacak' diyor ve bekliyor...

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam