|
|
31 Ocak 2008 Perşembe 16:47
|
Ekonomi
|
Amerika'da 'işsizlik maaşı istiyorum' diye başvuranların sayısı da ARTTI
ABD'de işsizlik maaşı almak için 26 Ocak ile sona eren bir haftalık süre içerisinde yapılan başvuruların sayısının bir önceki haftaya göre 69 bin kişi artarak 375 bin kişi olarak gerçekleştiği açıklandı.
ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise 19 Ocak ile sona eren haftada 301 binden 306 bine revize edilirken dört haftalık hareketli ortalama ise, 10 bin 250 kişi artarak 325 bin 750 oldu.
Piyasalarda 17 bin kişi artması beklenen işsizlik başvuruları böylece 8 Ekim 2005'den bu yana görülen en yüksek seviyesine çıkmış oldu.
Öte yandan yine aynı açıklamaya göre işsizlik sigortası hakkını sürdürenler 47 bin artarak 2 milyon 716 bine yükseldi.
Merkez Bankası'nın Ocak Ayı ilk dönem beklenti anketine göre 2009 sonu enflasyon öngörüsü, yüzde 7,84 olarak gerçekleşti.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 6,03 oranında değer yitirdi.
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5570 TL, avronun satış fiyatı 2,1370 TL oldu.
TÜSİAD, dünkü gözaltıların ardından Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
MASKO Mobilya Kenti, krizin şu ana kadar yıkıcı bir etki göstermediğini, ancak ilk üç ayın ekonomik göstergelerinin kendileri için çok kritik olduğunu açıkladı.
İTO Başkanı Yalçıntaş, Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarında bir an önce değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.
|