|
|
01 Şubat 2008 Cuma 07:09
|
Ekonomi
|
Bu kez Putin için başka bir iddia var: Başbakan olmayacak, Gazprom'a genel müdür olacak
Mart ayındaki seçimin ardından görevi bırakmaya hazırlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, enerji devi Gazprom şirketinin başına geçebileceği belirtiliyor.
İki dönem art arda devlet başkanlığı yaptığı için adaylığını koyamayan Putin’in başbakanlık koltuğuna oturması bekleniyordu.
Ancak başbakanlık yetkilerinin çok kısıtlı olması nedeniyle Putin’in bu görevi elinin tersiyle ettiği belirtiliyor.
Putin’in Orta Asya, Balkanlar ve Doğu Avrupa’da etkinliğini hızla artıran Gazprom’un başkanı olarak daha etkili olabileceği vurgulanıyor. Gazprom’un şu anki başkanı ve Putin’in devlet başkanı adayı olan Dimitri Medvedev yüzde 71’lik destekle önde.
Sony, dizüstü bilgisayarlarındaki aşırı aşınmadan dolayı yedi kişinin hafif yaralanmasından sonra 440 bin bilgisayarın ücretsiz tamir edileceğini açıkladı.
Küresel ekonomide, son bir yıldır devamlı yükseliş gösteren faizlerde düşüş sinyali başladı.
İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dünkü ikinci seans kapanışına göre 1.019,11 puan azalarak 38.537,26 puandan kapandı.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, EPDK'nın, toptan elektriğe zam talebini onaylamasıyla ilgili olarak 'Kuşkusuz iyi olduğunu söyleyemem' dedi.
Audi'nin 4. nesil A4 modelinin Sedan karoserli versiyonunun ardından Audi A4 Avant modeli de 49 bin 84 Euro'dan başlayan fiyatıyla Türkiye'de satışa sunuldu.
Japon otomobil üreticisi Honda, Paris Otomobil Fuarı'nda adı Insight olan yeni global hibrid aracının bir konsept versiyonunu sergileyeceğini açıkladı.
|