Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 06:09 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Avrupa Birliği
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
İlker Başbuğ
Emine Ayna
DTP
Celalettin Cerrah
Polis Emniyet Haberleri
Türkiyede Yabancı Sermaye
Vestel
Add to Google
05 Şubat 2008 Salı 01:22 Ekonomi

’World of Warcraft' sanki bilgisayar oyunu değil, DARPHANE

Dünyada en çok satan en popüler MMORPG oyunu olan World of Warcraft’ın kazandığı para, Türkiye'nin dış borcunu birkaç yılda kapatmaya yetiyor.

Oyun 2007 yılında 1 milyar avro getiri sağlamış

World of Warcraft yeni rekorlara ve "bol sıfıra" doymuyor. Oyun 2007'de kazandırdığı parayı %27 arttırarak yeni bir rekora imza attı. Oyun 2007 yılında 1 milyar avro (yaklaşık 1.5 milyar dolar) getiri sağlamış. Blizzard'ın 2007 Ocak ayında çıkardığı Burning Crusade ek paketi de bu gelirde oldukça önemli bir rol oynamış olsa gerek.

Kullanıcı sayısı 2 milyon artarak 2008'de 10 milyona ulaştı

2007 yılında kullanıcı sayısı 2 milyon artarak 2008'de 10 milyona ulaşan oyunun, 2008'in son çeyreğinde çıkacak olan "Wrath of the Lich King" ek paketi ile bu sayıyı daha da arttıracağı kesin gibi görünüyor. Bu denli bağımlılık yapan ve düzenli olarak ek paketleri çıkan WOW'un daha uzun bir süre bu rekorları kırmaya devam edeceğini tahmin etmek hiç de güç değil.

Kaynak: CHIP

İlgili Başlıklar:
Bilgisayar Oyunları (28 haber)





Yorumlar
Ali Gökçen - 05.02.2008 08:42
oyunları inceleme ve yazmaya çalışma fırsatı bile vermeyip öğrencileri sürekli labaratuvardan kovan güdük beyinli, sözde bilim adamı gerçekte çiftlik ağası hocalara ithaf olunur. bu ülkede herkes derebeyliğinden taviz vermeden saltanat kurmaya çalışıyor. dışardan getirdiği hazır teknolojiyle insanları güdüp sömürmek daha garantili tabii, ama nereye kadar?

İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5970 YTL, avronun satış fiyatı 2,0300 YTL oldu.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), dünkü kapanışa göre 15,23 puan artışla 24.347,01 puandan kapandı.

Yalçındağ, hükümetin krize karşı önlem paketi almada geç kaldığını belirterek, 'Çok daha önce yapılabilirdi. Daha fazla gecikmeden, bir an önce yapalım' dedi.

Kuyruktaki vatandaşlardan biri '100 YTL için üç gündür hastaneden bankaya gidip geliyorum' diyor... Diğeri, 'Yetmese de bayram harçlığı olmacak' diyor ve bekliyor...

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam