|
|
08 Şubat 2008 Cuma 14:30
|
Ekonomi
|
Konut Edindirme Yardımı listesi 28 Şubat'a yetişmiyor
1987 ile 1995 yılları arasında çalışanlardan alınan Konut Edindirme Yardımı (KEY) kesintilerinin geri ödenmesi için son hazırlıklar yapılıyor.
SSK ve ilgili kurumların 28 Şubat'a kadar hazırlaması gereken KEY hak sahipleri listesinin henüz hazır olmadığı belirtiliyor.
Bakanlar Kurulu tarafından verilen iki aylık ek süreyle listenin 30 Nisan'a kadar hazır hale getirilmesi bekleniyor.
Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ödemelerin nasıl yapılacağıyla ilgili Ziraat Bankası ve Ziraat Menkul Değerler'le görüşmeler yapıyor.
Listenin 30 Nisan'a kadar yetişmesi halinde mayıs ve haziranda Ziraat Bankası şubelerinden KEY hak sahiplerine ödemelerin yapılacağı belirtiliyor. Ödemelerin nemada olduğu gibi taksit taksit değil, peşin olarak yapılması planlanıyor. Hükümet, 'tasarrufu teşvik fonu'nun (nema) ardından konut kesintilerinin ödenebilmesi için bir yıl önce harekete geçmişti. 1 Ocak 1987'de yürürlüğe giren 3320 sayılı kanun uyarınca, 31 Aralık 1995'e kadar, işverenlerin istihdam ettikleri kişiler için KEY hesabına yatırdıkları paraların çalışanlara geri ödenmesi kararı alınmıştı. Bu hesaba yapılan kesintiler 1 Ocak 1996'dan itibaren sıfırlanmıştı. Bu hesaptaki hak sahiplerinin sayısı yaklaşık 4,5 milyon.
Merkez Bankası'nın Ocak Ayı ilk dönem beklenti anketine göre 2009 sonu enflasyon öngörüsü, yüzde 7,84 olarak gerçekleşti.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 6,03 oranında değer yitirdi.
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5570 TL, avronun satış fiyatı 2,1370 TL oldu.
TÜSİAD, dünkü gözaltıların ardından Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
MASKO Mobilya Kenti, krizin şu ana kadar yıkıcı bir etki göstermediğini, ancak ilk üç ayın ekonomik göstergelerinin kendileri için çok kritik olduğunu açıkladı.
İTO Başkanı Yalçıntaş, Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarında bir an önce değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.
|