|
|
11 Şubat 2008 Pazartesi 12:15
|
Ekonomi
|
Suriye ile Irak Türkiye’de ortak banka kuracak
Suriye ile Irak, Türkiye’de ortak banka kurmak istiyor. Dışişleri Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na (BDDK) bilgilendirme amaçlı bir resmi yazı göndererek iki ülkenin niyetini bildirdi.
Hükümetin Suriye ile Irak’ın Türkiye’de ortak banka kurma talebine olumlu baktığı ve prensipte "el sıkıştığı" öğrenildi. İki komşu ülkenin ortak bir banka kurmayı isteyecek kadar Türkiye’ye güvenmelerinin önemli olduğunun altı çizilirken, "Bu güvenin gerisinde de dış ticaret işlemlerini kolaylaştırmak ve çağdaş bankacılık sisteminin avantajlarından yararlanmak var" yorumu yapılıyor.
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,2360 YTL, avronun satış fiyatı 1,9370 YTL oldu.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 5 ayda, 2 bin 801 akaryakıt istasyonunda 18 bin 437 pompanın denetlendiğini, 200 istasyona lisans ve marker, 56 istasyona da pompa uygunsuzluğundan ceza kesild
Rekabet Kurumu, Bandırma Limanı'nın IC İçtaş Liman-Gülmar Denizcilik Ortak Girişim Grubu'na devrini onayladı.
İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına, yılın ilk yarısındaki TÜFE oranı doğrultusunda bu aydan itibaren yüzde 6 zam yapılacak.
İLK SEANS KAPANIŞI İTİBARİYLE DOLAR 1,2345; EURO 1,9375 DÜZEYİNDE
KİMYA SANAYİİNİN İLK 6 AYLIK İHRACATI YÜZDE 51.6 ARTTI
|