|
|
11 Şubat 2008 Pazartesi 15:55
|
Ekonomi
|
İstanbul'da 100 iş müfettişi görev yapıyor... Eğer tüm işyerlerini TEK TEK denetlemek gerekirse, bunun için 55 yıl GEREKİYOR
İş Müfettişleri Derneği'nin AÇIKLAMALARI:
İş Müfettişleri Derneği, İstanbul Davutpaşa'da maytap fabrikasındaki patlama sonrası yaşanan denetim zafiyetiyle ilgili olarak Çalışma Bakanlığı'nın 90 müfettişle işe başladığı açıklamalarını soruna yönelik bir çözüm olarak görmediğini açıkladı.
Dernek bugün İstanbul'da denetim yapan 100 müfettişin tüm işyerlerini denetleme için 55 yıla ihtiyacı olduğunu açıkladı.
İş Müfettişleri Derneği'nin yaptığı yazılı açıklamada, sadece İstanbul'da 1 milyonun üstünde işyeri olduğunun tahmin edildiği kaydedilerek şu ilginç değerlendirmeye yer verildi:
"İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova illerini kapsayan İstanbul Grup Başkanlığı'nda 100 iş müfettişi görev yapmakta. 100 müfettişin tümümün İstanbul'da denetim yaptığı kabul edilse bile bu, müfettiş başına 10 bin işyeri düşüyor. Denetimlerde ayda ortalama 15 işyerinin denetlenebildiği düşünüldüğünde bir müfettişin 10 bin işyerini 1 kez denetleyebilmesi için dahi 55 yıla ihtiyaç var."
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yürütülen çalışma çerçevesinde 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren tarım ilaçlarının reçete ile satılacağını
VE... OECD'nin "2008 Ekonomik Görünüm" raporu: "TÜRKİYE'NİN RİSK PRİMİ ARTTI"
Türk hastanelerinin ameliyat maliyetleri Avrupa’yla kıyaslandığında 4’te bir, ABD’yle kıyaslandığında ise 8’de bir oranında daha ucuz. Bu nedenle yabancı hastalar her yıl artıyor.
Şirket yıllık 1,5 milyar doları bulunan SMS pastasından pay kapmak için büyük bir kampanya hazırladı.
Koç, yat marketi açtı, sakal bıyık konuşmadı
Gazozuyla ünlü Uludağ, limonatayı ‘geleneksel tadı’na ulaşmak için 493 denemenin ardından tüketiciye sundu. Limonatada, yıl sonuna kadar yüzde 90 pazar payı bekliyor
|