|
|
12 Şubat 2008 Salı 17:38
|
Ekonomi
|
Piyasaya BEDAVA BİR GAZETE çıktı
SAHİBİ KİM? Ücretsiz ‘Gaste’de Zapsu’nun adı yok
Akşam gazetesinin haberine göre:
Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Cüneyd Zapsu’nun ağabeyi Aziz Zapsu’nun ortak olduğu iddia edilen ücretsiz gazete “Gaste” çıktı. Yayıncı şirket ve künyede Zapsu adı yer almadı. Gaste’nin künyesinde sahibi olarak Free News adlı şirket görünüyor. İstanbul Ticaret Odası sicil kaydına göre şirket 31 Ocak 2008’de kuruldu, yönetim kurulu başkanlığını Zuhal Evler, başkan yardımcılığını Neşe Murat Dörtbudak ve yönetim kurulu üyeliğini de Mehmet Alp Erkaya yapıyor. İstanbul’da 1.000 ayrı noktada 700 görevli tarafından dağıtılan Gaste’nin CEO’luğunu dünyada ücretsiz metro gazetesi trendini başlatan İsveçli Pelle Anderson yapıyor. Tabloid boyda ve 32 sayfa olarak yayımlanan gazete ağırlıklı olarak İstanbul haberlerine yer veriyor.
Daha önce de bazı yayıncılar tarafından denenen ve başarısız olan ‘ücretsiz gazete’ trendine Doğan Grubu da katılıyor. Doğan Grubu’nun ücretsiz gazetesi 18 Şubat’ta ilk sayısını çıkaracak. Hürriyet yazı işleri müdürü Emre İskeçeli’nin sorumluluğunda yürütülen ücretsiz gazete, özel bir ekip tarafından her gün 300 bin adet dağıtılacak.
Merkez Bankası'nın Ocak Ayı ilk dönem beklenti anketine göre 2009 sonu enflasyon öngörüsü, yüzde 7,84 olarak gerçekleşti.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 6,03 oranında değer yitirdi.
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5570 TL, avronun satış fiyatı 2,1370 TL oldu.
TÜSİAD, dünkü gözaltıların ardından Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
MASKO Mobilya Kenti, krizin şu ana kadar yıkıcı bir etki göstermediğini, ancak ilk üç ayın ekonomik göstergelerinin kendileri için çok kritik olduğunu açıkladı.
İTO Başkanı Yalçıntaş, Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarında bir an önce değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.
|