|
|
18 Şubat 2008 Pazartesi 17:31
|
Ekonomi
|
DataTraveler Micro Reader, piyasada
Bellek üreticisi Kingston Technology, mobil bellek kartları üzerindeki içerikleri okuyan, depolayan ve transfer eden yeni çok yönlü DataTraveler Micro Reader ürününü satışa sunduğunu duyurdu.
"Mobil telefonlar her geçen gün daha sofistike fonksiyonları yerine getirdikçe, insanların yaşamlarında daha büyük bir yer ediniyor. Kingston olarak daha hızlı ve daha geniş kapasiteli kartlar ve çok yönlü USB/Kart/Cihaz okuyucuları üreterek mobil kullanıcıların cihazlarından maksimum seviyede faydalanmalarına yardımcı oluyoruz" diyen Kingston Flash Bellekler Ürün Yöneticisi Jean Wong, DT Micro Reader'ın piyasadaki sayısız cihaz ve kart formatı arasında içerik taşıyabilmek için en akıllı ve tek çözüm olarak mobil cihaz kullanıcıları tarafından beğeni ile karşılanacağına inandıklarını söyledi.
Windows Ready Boost için özellikleri genişletilen DataTraveler Micro Reader, 4GB'lık Flash belleğin yanısıra, microSD, microSDHC ve Memory Stick Micro kartları okumaya imkan tanıyan bir kart yuvasına da sahip bulunuyor. DT Micro Reader, taşıdığı cihaz sayısını minimize etmek, içeriklerini kolayca depolamak ve şarkı, video, fotoğraf gibi pek çok içeriğini mobil telefonu ile bilgisayarı arasında güvenle transfer etmek isteyenler için büyük kolaylık sağlıyor.
microSD, microSDHC ve Memory Stick Micro bellek kartlarına uyumlu mobil telefon kullanıcıları DT Micro Reader'ın sunduğu PC, Mac ve mobil telefonlar arasında sürükle bırak hareketiyle dosya transferi yapabilme avantajından doyasıya faydalanabilecek.
DataTraveler Micro Reader 5 yıl garanti ile satışa sunuluyor. İlk etapta piyasaya sürülen 1GB'lık versiyonu 2 ve 4GB'lık kapasiteler takip edecek.
Kamu işletmeleri, dil bilen personel sayısında da sınıfta kaldı. KİT’lerde dil bilen personel sayısı da sadece yüzde 0.6 oldu.
ABD'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu olarak kabul edilen ''Federal Deposit Insurance Corp'' (FDIC), konut sektöründeki kredi krizinden etkilenen bir bankaya el koydu.
Yaşlılara evde ilk maaş Bakan Çelik’ten
Kredi kartı aidatları sebebiyle eleştirilen bankaların geçen yıl müşteriden hizmet bedeli adı altında toplam 8,3 milyar YTL para aldığı ortaya çıktı.
BUNDAN SONRA YABANCI BANKALAR KIŞLA KAPISINDAN GİREMEYECEK
2008’de meyve üretiminde yüzde 9.8, sebze üretiminde ise yüzde 5.6, tahıl ürünlerinde ise yüzde 0.2 artış bekleniyor.
|