Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 9 Ocak 2009Güncelleme: 09.01.2009 05:01 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ergenekon Davası
Tuncay Güney
Genelkurmay Haberleri
Yargıtay Hakkında
Galatasaray
İsrail
AKP CHP Çekişmeleri
Köksal Toptan
İTO
Alex De Souza
Add to Google
19 Şubat 2008 Salı 12:20 Ekonomi

Türk çimento pazarından bir YABANCI DAHA ÇIKIYOR

Türkiye'de 5 çimento tesisi ve 18 hazır beton tesisi bulunan Ciments Français, çimento için yerli ve yabancı yatırımcılarla satış opsiyonu dahil görüşmelere başladığını açıkladı

Yibitaş Lafarge Orta Anadolu Çimento'nun Portekizli Cimpor'a satılmasının ardından, İtalyan çimento devi Italcementi Group'a bağlı Ciments Français, Afyon Çimento'nun da aralarında olduğu, Türkiye'deki çimento tesisleri için stratejik satış opsiyonu da dahil olmak üzere yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşmelere başladığını açıkladı.

Dünyanın en büyük beşinci çimento üreticisi olan Italcementi'nin Türkiye'deki faaliyetlerini Set Group Holding yürütüyor.

1989'da özelleştirmeden aldığı 5 çimento tesisiyle Türkiye pazarına giren Italcementi, daha sonra hazır beton ve agrega üretimine de geçmişti. Grup son 10 yılda Türkiye'ye 400 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Set Group Holding bünyesindeki Set Çimento, Afyon, Ankara, Balıkesir ve Pınarhisar - Kırklareli'ndeki 4 çimento fabrikası ve İstanbul Ambarlı'daki çimento öğütme tesisiyle Türkiye'nin en büyük çimento üreticileri arasında bulunuyor.

Yine grup bünyesindeki Set Beton da İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bandırma, Bursa ve Trakya bölgelerinde bulunan 18 hazır beton tesisiyle Türkiye'nin en büyük hazır beton üreticilerden.

Türkiye pazarında yaklaşık yüzde 8 pazar payı olan ve 1300 kişi istihdam eden Set Group'un cirosu 140 milyon euro'yu buluyor. Set Group Holding Genel Müdürü Adnan İğnebekçili, Ciments Français'nin yaptığı açıklamanın "şimdilik" bir satış kararı olarak nitelendirilemeyeceğini söyledi.

Dünya çapında 60 çimento fabrikası, 14 çimento öğütme tesisi, 547 hazır beton tesisi ve 154 kırma taş tesisi olan Italcementi Group'un, 17 bin çalışanı ve 4.2 milyar euro cirosu var.

Pazarda hangi yabancı firmalar var

Heidelberg Cement (Almanya)
Cementir (İtalya)
Italcementi (İtalya)
Lafarge (Fransız)
Vicat (Fransız)
Cimpor (Portekiz)
Orascom (Mısır)

İlgili Başlıklar:
Türkiyede Yabancı Sermaye (168 haber)
Çimento Sanayii (15 haber)






Merkez Bankası'nın Ocak Ayı ilk dönem beklenti anketine göre 2009 sonu enflasyon öngörüsü, yüzde 7,84 olarak gerçekleşti.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 6,03 oranında değer yitirdi.

İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5570 TL, avronun satış fiyatı 2,1370 TL oldu.

TÜSİAD, dünkü gözaltıların ardından Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

MASKO Mobilya Kenti, krizin şu ana kadar yıkıcı bir etki göstermediğini, ancak ilk üç ayın ekonomik göstergelerinin kendileri için çok kritik olduğunu açıkladı.

İTO Başkanı Yalçıntaş, Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarında bir an önce değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam