türk net en son haber 5 Eylül 2008Güncelleme: 05.09.2008 13:31 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Osman Pamukoğlu
Siyasi partiler
Şafak Sezer
Cem Özer
Beyaz Eşya Pazarı
Arçelik
Bakanlar ve Bakanlıklar
Ergenekon Davası
Türk Silahlı Kuvvetleri
Abhazya
Add to Google

21 Şubat 2008 Perşembe 00:24 Ekonomi

RAHMİ KOÇ'UN DİKKAT ÇEKTİĞİ KONUYA DİKKAT: İhracatımızın artma nedeni ithalat... İhraç edip 10 lira kazandığımız ürünün 8 lirası ithal

Rahmi Koç: İhracatımız 107 milyar dolar diye övünüyoruz. Fakat bunun için 170 milyar dolarlık ithalat yapıyoruz. Doğrudan yatırım teşvik edilmeli

Arçelik, Türkiye genelindeki 1.500 yetkili satıcısını ve 600'ün üzerindeki servisini İstanbul'da bir araya getirdi.

"Yetkili Satıcılar ve Servisler Toplantısı" adı altındaki etkinliğe, Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir ev sahipliği yaptı.

Burada yaptığı konuşmada Türkiye'ye sıfırdan yatırım yapacak ve istihdam sağlayacak yabancı sermayenin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Rahmi Koç, "Bunun için gerekli hukuki ve bürokratik düzenlemeleri süratle hayata geçirilmesi gerekiyor. İhracatımız 107 milyar dolar oldu diye övünüyoruz. Fakat bunun için 170 milyar dolarlık ithalat yapıyoruz. Dolayısı ile ihraç ürünlerindeki katma değerin mutlaka artırılması gereklidir. Hükümetimiz hadiselerin arkasından değil, önünden gitmesi ve gerekli kararları süratli bir şekilde alması kaçınılmazdır" dedi.

Etkinlikte, Rahmi Koç'un ardından Mustafa Koç da bir konuşma yaptı. "2007'de ekonomik istikrarın güçlenmesinin, bize yatırımlarımız için sağlıklı koşullar sunduğunu görüyoruz" diyen Mustafa Koç, "Konsolide ciromuz yüzde 12 artışla 38,8 milyar dolara ulaştı. Faaliyet kârımız ise yüzde 40 artışla 2.9 milyar dolar mertebesine yükseldi" dedi.

Koç Topluluğu'nun stratejik planı çerçevesinde bazı yapısal değişiklikler yapma kararı aldığına değinen Mustafa Koç, "Önümüzdeki dönemde küresel rekabet gücünü elimizde tutacağımız alanlar olan dayanıklı tüketim, enerji, finans ve otomotiv sektörlerine odaklanıyoruz. Dayanıklı tüketim alanında, 2007'de gerçekleştirdiğimiz gerek yurtiçi ve yurtdışı yatırımları, gerekse elde edilen şirket ciroları ile sektör liderliğimizi sürdürmekteyiz" dedi.

İlgili Başlıklar:
Rahmi Koç (24 haber)
İhracat (168 haber)
İthalat (30 haber)






Sony, dizüstü bilgisayarlarındaki aşırı aşınmadan dolayı yedi kişinin hafif yaralanmasından sonra 440 bin bilgisayarın ücretsiz tamir edileceğini açıkladı.

Küresel ekonomide, son bir yıldır devamlı yükseliş gösteren faizlerde düşüş sinyali başladı.

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dünkü ikinci seans kapanışına göre 1.019,11 puan azalarak 38.537,26 puandan kapandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, EPDK'nın, toptan elektriğe zam talebini onaylamasıyla ilgili olarak 'Kuşkusuz iyi olduğunu söyleyemem' dedi.

Audi'nin 4. nesil A4 modelinin Sedan karoserli versiyonunun ardından Audi A4 Avant modeli de 49 bin 84 Euro'dan başlayan fiyatıyla Türkiye'de satışa sunuldu.

Japon otomobil üreticisi Honda, Paris Otomobil Fuarı'nda adı Insight olan yeni global hibrid aracının bir konsept versiyonunu sergileyeceğini açıkladı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam