|
|
21 Şubat 2008 Perşembe 10:19
|
Ekonomi
|
Türkiye'deki tüm otomobillerin hız ve dayanıklılık testi, Eskişehir'de, Kurtuluş Savaşı havaalanında yapılacak
UNAKITAN, ESKİŞEHİR'İN BAŞINA KONMUŞ BİR TALİH KUŞU:
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın 22 Temmuz 2007 genel seçiminde Eskişehir'den milletvekili seçilmesi şehrin kaderini de değiştirdi.
İlk iş olarak Eskişehirspor'a el atan Unakıtan, şimdi otomobil firmalarını kente çekecek bir proje üzerinde çalışıyor.
İstanbul-İzmit-Adapazarı-Bursa ekseninde kurulu otomobil firmaları, yeni üretilen araçların hız ve dayanıklılık testleri için Unakıtan'dan özel pist alanı istedi.
Otomobil üreticileri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na tahsisli Eskişehir'de daha önce uçak pisti olarak kullanılan alanın kendilerine verilmesi için Maliye Bakanlığı'na başvurdu.
Unakıtan da pistin tahsisin kaldırılması için Milli Savunma Bakanlığı'na yazı gönderdi.
Merkez Bankası'nın Ocak Ayı ilk dönem beklenti anketine göre 2009 sonu enflasyon öngörüsü, yüzde 7,84 olarak gerçekleşti.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 6,03 oranında değer yitirdi.
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5570 TL, avronun satış fiyatı 2,1370 TL oldu.
TÜSİAD, dünkü gözaltıların ardından Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
MASKO Mobilya Kenti, krizin şu ana kadar yıkıcı bir etki göstermediğini, ancak ilk üç ayın ekonomik göstergelerinin kendileri için çok kritik olduğunu açıkladı.
İTO Başkanı Yalçıntaş, Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarında bir an önce değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.
|