Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 9 Ocak 2009Güncelleme: 09.01.2009 05:45 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ergenekon Davası
Tuncay Güney
Genelkurmay Haberleri
Yargıtay Hakkında
Galatasaray
İsrail
AKP CHP Çekişmeleri
Köksal Toptan
İTO
Alex De Souza
Add to Google
26 Şubat 2008 Salı 12:41 Ekonomi

BİRİNDEN ARA, ÖBÜRÜNDEN ARAN... İki hatla birden konuşulmasına imkân tanıyan çift sim kartlı telefon pazarına ilgi giderek artıyor

NUMARA TAŞIMA GELMEYİNCE ÇÖZÜMÜ BÖYLE BULDULAR: Smile Holding Proje Direktörü Ali Kesan, "Çift sim kartlı telefon pazarının küçülmesi bir yana, belki de numara taşınabilirliğine alternatif olabilir." ifadesini kullanıyor

Doğan Yayın Holding'in teknoloji ve telekom şirketi Smile, çift sim kartlı cep telefonunu TwinSim markasıyla kendine ait 800 teknoloji mağazasında satışa sundu.

Ali Kesan, ilk ürünün duyurusunun yapıldığı basın toplantısında, sektörde artık 3 sim kartın aynı anda kullanılabileceği cihazların konuşulmaya başlandığını aktardı.

Büyük cep telefonu üreticilerinin, dünya genelinde GSM operatörlerine yüklü miktarda üretim yaptıkları için çift kartlı telefon pazarına girmediklerini ifade eden Kesan, "Ama bu bir ihtiyaç. Kullanıcı her an kendine cazip gelen tarifeden dolayı farklı bir operatörden hizmet almak isteyebilir. Bu durumda ihtiyaca cevap veren en iyi cihaz çift sim kartlı telefonlar oluyor. Bu cihazlar yaygınlaştıkça numara taşımaya olan ihtiyacın azalacağına inanıyorum." dedi.

Şirketin kısa zamanda 800 mağazaya ulaştığı bilgisini veren Smile Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Emre Alkin, hedeflerinin 2008 sonunda mağaza sayılarını 1.200'e çıkarmak olduğunu kaydetti. Geçen yıl 100 milyon YTL ciro yapan Smile'ın bu seneki hedefi 400 milyon dolar. Mağazalarında cep telefonundan ADSL'ye 400 kadar ürünün satılıyor. Smile Dağıtım AŞ Kategori Direktörü Koray Özcan da 2007 yılında Türkiye'de 12 milyona yakın cihaz satıldığına değinerek, bu yıl 13,5 milyon cihaz satışı hedeflendiğini anlattı. TwinSIM, 424 YTL'den satışa sunuluyor.

İlgili Başlıklar:
Cep Telefonu (327 haber)
GSM Operatörleri (105 haber)






Merkez Bankası'nın Ocak Ayı ilk dönem beklenti anketine göre 2009 sonu enflasyon öngörüsü, yüzde 7,84 olarak gerçekleşti.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 6,03 oranında değer yitirdi.

İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5570 TL, avronun satış fiyatı 2,1370 TL oldu.

TÜSİAD, dünkü gözaltıların ardından Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

MASKO Mobilya Kenti, krizin şu ana kadar yıkıcı bir etki göstermediğini, ancak ilk üç ayın ekonomik göstergelerinin kendileri için çok kritik olduğunu açıkladı.

İTO Başkanı Yalçıntaş, Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarında bir an önce değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam