|
|
05 Mart 2008 Çarşamba 10:24
|
Ekonomi
|
Lavabo açma işinde pazara bir Alman daha geldi: Buck-Chemie
Soğuk Suyla Lavabo Açan Maxiklean
Sloganları böyle: Artık lavabo açarken su kaynatmaya gerek yok.
Alman kimya devi Buck-Chemie’nin ürettiği ve Buck Avrasya firmasının Türkiye’de pazara sunduğu yeni ürünü Maxiklean Lavabo Aç, tıkanan lavaboları soğuk suyla kolaylıkla açabiliyor.
Kaynar su dökülerek kullanıldığında buhar oluşturan ürünlerin yol açabileceği solunum yollarındaki tahrişi ortadan kaldıran Maxiklean, hem daha sağlıklı, hem de daha zahmetsiz bir uygulama sağlıyor.
Türkiye pazarına bir yenilik olarak sunulan granül lavabo açıcı Maxiklean’i döküp musluğu açmak yeterli.
İçeriğindeki alüminyum zerreleri ve kimyasallar sayesinde su kaynatmaya gerek kalmadan uygulanan Maxiklean, lavabo tıkanıklıklarını hızlı ve etkili bir şekilde açıyor. Çocukların açmasını engelleyen kilitli kapağı ile güvenle evde bulundurulabilecek ürün, çok sayıda kullanım olanağı sağlayan 600 gramlık ambalajında satışa sunuluyor.
Merkez Bankası'nın Ocak Ayı ilk dönem beklenti anketine göre 2009 sonu enflasyon öngörüsü, yüzde 7,84 olarak gerçekleşti.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 6,03 oranında değer yitirdi.
İstanbul serbest piyasada kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,5570 TL, avronun satış fiyatı 2,1370 TL oldu.
TÜSİAD, dünkü gözaltıların ardından Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
MASKO Mobilya Kenti, krizin şu ana kadar yıkıcı bir etki göstermediğini, ancak ilk üç ayın ekonomik göstergelerinin kendileri için çok kritik olduğunu açıkladı.
İTO Başkanı Yalçıntaş, Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarında bir an önce değişiklik yapılması gerektiğini söyledi.
|